Kracht van meiden!


Nederlands | 26-10-2018 | 164 pagina's

9789088508240

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 31,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Korte beschrijving/Annotatie

KRACHT VAN MEIDEN! IS DE EERSTE WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWENDE UITGAVE DIE PROFESSIONALS IN HET JONGERENWERK EN STUDENTEN SOCIAAL WERK INZICHT BIEDT IN HET WERKEN MET (GROEPEN) MEIDEN.

Tekst achterflap

Het volwassen worden verloopt voor meiden anders dan voor jongens. Meiden gaan eerder puberen en krijgen vaak te maken met tegenstrijdige rolverwachtingen. Ouders en het eigen lichaamsbeeld spelen een grotere rol bij hun identiteitsontwikkeling. Ondanks dat de positie van meiden de laatste jaren flink is verbeterd, zijn meiden nog steeds kwetsbaarder in het volwassen worden dan jongens. Daarom hebben meiden specifieke aandacht nodig. Meidenwerk is een specifieke methodiek van het jongerenwerk en richt zich op het begeleiden van meiden (10-23 jaar) in het leren zelf vorm te geven aan het eigen leven. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 van het boek biedt kennis over de doelgroep, de doelen van het meidenwerk, de werking, de randvoorwaarden en negen methodische principes die richting geven aan het praktisch handelen. Deel 2 bestaat uit een theoretische verdieping. Deel 3 omvat praktische leidraden, werkvormen en werkbladen. Het boek is verrijkt met casuïstiek en praktijkvoorbeelden. De methodiek die in dit boek centraal staat is met wetenschappelijk praktijkgericht onderzoek onderbouwd. De auteurs werkten voor het verzamelen van deze kennis samen met meidenwerkers, docenten, studenten en wetenschappers.

Slogan/Promotie

Meidenwerk is een specifieke methodiek van het jongerenwerk en richt zich op het begeleiden van meiden (10-23 jaar) in het leren zelf vorm te geven aan het eigen leven. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 van het boek biedt kennis over de doelgroep, de doelen van het meidenwerk, de werking, de randvoorwaarden en negen methodische principes die richting geven aan het praktisch handelen. Deel 2 bestaat uit een theoretische verdieping. Deel 3 omvat praktische leidraden, werkvormen en werkbladen. Het boek is verrijkt met casuïstiek en praktijkvoorbeelden.

Details

EAN :9789088508240
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  26-10-2018
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :210 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :449 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :164