Op Stap werkboek Bekijk groter

Op Stap werkboek (set van 5)

Laten we aan het klussen gaan!

9789088507731

Verkrijgbaar

Dit werkboek hoort bij Op Stap: Continu methodiek voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Jongeren gaan zelf aan de slag met een 'klus' binnen een thema dat de sociaal-emotionele ontwikkeling bevordert.

Meer details

41,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze geniet
Aantal pagina's 44p.
Extra per set van 5

Meer informatie

Dit werkboek hoort bij Op Stap: Continu methodiek voor sociaal-emotionele ontwikkeling.

Jeugdigen met (complexe) gedragsproblemen zijn vaak moeilijk actief te betrekken en te motiveren voor hun behandeling. Aan de hand van dit werkboek - onderdeel van de methodiek Op Stap - gaan jeugdigen zelf met zogenoemde klussen aan de slag. Daarmee ervaren zij regie en krijgen ze een actief aandeel in de behandeling. Dit leidt tot gemotiveerde jeugdigen en positieve gesprekken met hun begeleiders. 

In het werkboek kiezen de jeugdigen een ‘klus’ om aan te werken. Deze klus past binnen een thema dat de sociaal-emotionele ontwikkeling bevordert. Meerdere klussen leiden tot een nieuwe stap.

Door het werkboek worden jongeren aan het denken gezet over hoe zij een klus kunnen aanpakken en wat hen hierbij helpt. Werkbladen voor de klussen en overzichten om de klussen in te plannen en bij te houden helpen hen op weg. 

Op Stap is geschikt voor groepsbegeleiders en professionals in de zorg aan jeugdigen – van ongeveer 6 tot ongeveer 23 jaar – in de jeugdpsychiatrie, forensische jeugdzorg, orthopedagogische behandelcentra en in de zorg aan jeugdigen met een lichte verstandelijke beperking en (complex) probleemgedrag. Ook jeugdigen met milde(re) problematiek kunnen profiteren van het werkboek.

Auteurs

Judith van Blokenhoeve

Judith Van De Blokenhoeve is ruim 25 jaar werkzaam als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt®, psychotraumatherapeut NtVP® en EMDR Europe practitioner.