Handboek jeugdbeleid en jeugdhulp Bekijk groter

Handboek jeugdbeleid en jeugdhulp

9789088507229

Verkrijgbaar

De auteur beschrijft de (Nederlandse) Jeugdwet met zijn uitwerkingen in de jeugdhulp, gaat in op verbetermogelijkheden voor de jeugdhulp door het jeugdbeleid beter in balans te brengen en vraagt in dat verband politieke en bestuurlijke aandacht voor jeugdsectoren naast de jeugdhulp.

Meer details

36,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 344p.

Meer informatie

De Nederlandse jeugdsector is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Het meest verstrekkende besluit was wel dat de regie van alle taken in het jeugddomein bij gemeenten kwam te liggen. Na de overdracht van deze regie, de transitie, kan er de komende jaren meer aandacht komen voor de inhoudelijke veranderingen, de transformatie. De punten op de horizon in dezen zijn door de wetgever vastgesteld, maar hoe bestuur en beleid daar komen, is een vraag voor de komende jaren. De Jeugdwet, die met zijn exclusieve aandacht voor jeugdhulp het jeugdbeleid domineert, beperkt zich in de praktijk tot slechts een klein percentage van alle kinderen en jongeren in Nederland. De auteur beschrijft om die reden niet alleen de Jeugdwet met zijn uitwerkingen in de jeugdhulp, maar gaat ook in op verbetermogelijkheden voor de jeugdhulp door het jeugdbeleid beter in balans te brengen. Hij vraagt in dat verband politieke en bestuurlijke aandacht voor jeugdsectoren naast de jeugdhulp.

Dit is een compleet herziene uitgave van het in 2014 verschenen boek Jeugdhulp en jeugdbeleid van René Clarijs.

Auteurs

René Clarijs

René Clarijs MSc MA MMO is zelfstandig gevestigd beleidsadviseur in de jeugdsector, hoofdredacteur van het tijdschrift Jeugdbeleid, hij publiceert boeken en artikelen over jeugd(beleid) en jongerenwerk in binnen- en buitenland en is hoogleraar aan de RANEPA-universiteit in Sint-Petersburg, Rusland.