Werken in de SPH Bekijk groter

Werken in de SPH

Mensgericht, creatief en methodisch

Verkrijgbaar

Dit boek helpt de student te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de sociaal-pedagogische hulpverlening inhoudt. Het is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2011, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

In het dagelijks leven kan iedereen hulp bieden door te luisteren en adviezen te geven. Als sociaal-pedagogisch hulpverlener bied je op een fundamenteel andere wijze hulp: je gaat vanuit je methodische kennis en deskundigheid creatief en mensgericht te werk. SPH'ers kunnen zo op verschillende manieren ondersteuning bieden aan mensen die kwetsbaar zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

Werken in de SPH helpt de student om te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk inhoudt. Het boek is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH, De creatieve professional. In zes hoofdstukken komen de kwalificaties uit het eerste, direct cliëntgerichte segment aan bod. Daarbij wordt een link gelegd met werken volgens de regulatieve cyclus. Ook wordt aan de hand van steeds een andere doelgroep beschreven hoe de SPH'er passende methodes aanwendt. Hierdoor ziet de SPH-student duidelijk wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk betekent.

Werken in de SPH vormt een brug tussen Mensenwerk en Methoden voor SPH, eveneens bij Uitgeverij Coutinho verschenen. De drie boeken bieden samen een complete leerlijn: van werkveldoriëntatie, via een introductie in methodisch werken, naar het werken met diverse methoden.

Dit boek is bedoeld voor hbo-studenten SPH en Social Work. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor professionals in sociale beroepen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ineke Heemskerk

Ineke Heemskerk is verbonden aan Avans Hogeschool en werkzaam als docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda en als docent-onderzoeker bij het Lectoraat Reclassering en Veiligheidsbeleid.


Van dezelfde auteur:

Romulus Petrina

Romulus Petrina is docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda van Avans Hogeschool.


Van dezelfde auteur:

Nanne Vosters

Nanne Vosters is docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda van Avans Hogeschool.