Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners Bekijk groter

Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners

Verkrijgbaar

Dit boek geeft een gestructureerd overzicht van de zestien meestgebruikte methoden in de sociaal-pedagogische hulpverlening, toegelicht aan de hand van casuïstiek en voorbeelden.

Meer details

35,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2010, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 396p.

Meer informatie

Sociaal-pedagogisch hulpverleners hebben een breed werkveld. Hun cliënten variëren van kinderen met het syndroom van Down tot tbs-gestelden en van gezinnen met opvoedingsproblemen tot demente ouderen. Wat doen SPHers precies op al die verschillende terreinen? Hoe geven zij hun beroepsmatig handelen vorm?

Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners geeft een gestructureerd overzicht van de zestien meestgebruikte methoden in de SPH. De methoden zijn ingedeeld volgens vijf fasen in de sociaal-pedagogische hulpverlening: controle en beheersing, genezing en probleemoplossing, behoud of stabilisatie, (maatschappelijk) herstel, en groei of ontwikkeling van de cliënt.

Elke methode wordt toegelicht aan de hand van casuïstiek en voorbeelden. Met een inleiding en een nabeschouwing plaatsen de auteurs de verschillende methoden in een kader. Het boek sluit af met studietaken en een trefwoordenregister.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

John Bassant

John Bassant was docent methoden en theorie aan de opleiding SPH van de Hogeschool van Amsterdam. Hij is nu (eind)redacteur van diverse boeken en tijdschriften op zijn vakgebied.


Sijtze de Roos

Sijtze de Roos is werkzaam als bestuurder, vrijgevestigd opleider, supervisor en coach. Hij heeft een achtergrond als docent, supervisor en coach bij sociale studies in het hoger onderwijs.


Van dezelfde auteur:

Mart van Dinther

Mart van Dinther is werkzaam als onderwijskundige en docent/onderzoeker bij de Fontys Hogeschool Pedagogiek in Tilburg en is gepromoveerd op het onderwerp self-efficacy, een centraal concept binnen de hedendaagse psychologie.


Wilte van Houten

Wilte van Houten is docent SPH.


Marieke Linnebank

Marieke Linnebank is docent SPH.