Jeugdhulp en jeugdbeleid Bekijk groter

Jeugdhulp en jeugdbeleid

Lokale zorg voor kinderen na 2015

9789088502248

Verkrijgbaar

De Jeugdwet die bepaalt hoe de lokale jeugdhulp eruit gaat zien en het bijbehorende Nederlandse jeugdbeleid staan centraal in deze publicatie.

Meer details

31,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

In de verwachting dat gemeenten beter in staat zijn de jeugdzorg uit te voeren, is zij per 1 januari 2015 onder regie van de 403 gemeenten geplaatst. Omdat een groot aantal gemeenten deze complexe materie moeilijk aankunnen, zijn er in het land 42 regio’s gevormd die de jeugdzorg ter hand gaan nemen. Het is afwachten of de gemeenten en de regio's de jeugdzorgtaken beter kunnen uitvoeren. De Jeugdwet die bepaalt hoe de lokale jeugdhulp eruit gaat zien en het bijbehorende Nederlandse jeugdbeleid staan centraal in deze publicatie, geschikt voor HBO- en WO-studenten en ieder die beroepsmatig op de hoogte wil zijn van jeugdbeleid en jeugdhulp.

Auteurs

René Clarijs

René Clarijs MSc MA MMO is zelfstandig gevestigd beleidsadviseur in de jeugdsector, hoofdredacteur van het tijdschrift Jeugdbeleid, hij publiceert boeken en artikelen over jeugd(beleid) en jongerenwerk in binnen- en buitenland en is hoogleraar aan de RANEPA-universiteit in Sint-Petersburg, Rusland.