Rots en Water perspectief - basisboek Bekijk groter

Rots en Water perspectief - basisboek

Een psychofysieke training voor jongens

9789066654587

Verkrijgbaar

Dit boek beschrijft de methodiek van depsychofysieke training en geeft de theoretische onderbouwing vanhet programma. Daarnaast bestaat er een Praktijkboek.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013, 10de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Over het algemeen zijn jongens energieker en beweeglijker dan meisjes en vinden zij het moeilijker om emoties en datgene wat hen beweegt in woorden uit te drukken. Deze verschillen hebben mede een biologisch-neurologische achtergrond en worden vaak versterkt door de manier waarop jongens en meisjes worden opgevoed en onderwezen, en ook verder door de maatschappij tegemoet worden getreden.

Het 'Rots en Water'-programma stelt zich ten doel jongens bij te staan in het ontdekken van hun eigen kwaliteit en richting; het leren beheersen, vergroten en richten van de eigen kracht en hen met begrip, respect en gevoel te leren omgaan met zichzelf en de mensen om hen heen.

Omdat jongens zo energiek en daadkrachtig zijn, en in de regel meer moeite hebben om zich in woorden uit te drukken, is gekozen voor een psychofysieke werkwijze. Dit betekent dat vaardigheden op de eerste plaats via fysieke oefeningen worden aangeboden, waarna een transfer wordt gemaakt naar sociale en mentale vaardigheden. Beginnend vanuit een sterke, fysieke basis wordt zo de weg ingezet die leidt tot zelfkennis en het inzicht dat mensen op velerlei manier met elkander verbonden zijn.

Het 'Rots en Water'-perspectief beschrijft de methodiek van de psychofysieke training en geeft de theoretische onderbouwing van het programma. Naast dit Basisboek is het Praktijkboek ontwikkeld, met een reeks gedetailleerd beschreven lessen, talrijke instructieve foto's en lesbrieven.

Auteurs

Freerk Ykema

Freerk Ykema is 25 jaar in het onderwijs werkzaam geweest als leraar lichamelijke opvoeding, remedial teacher (specialisatie dyslexie) en leerlingbegeleider. Hij is de ontwikkelaar en presentator van het internationale Rots & Waterprogrammma. In 2002 heeft hij het internationale Gadaku Institute en het Nederlandse Rots & Water Instituut opgericht dat verspreid over de hele wereld Rots & Watertrainingen verzorgt, boeken en videos/dvds uitgeeft, en een partnership heeft met de Universiteit van Newcastle/Boys in School Program in Australië.