Meten is weten? Bekijk groter

Meten is weten?

Bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg

9789088500176

Verkrijgbaar

Met dit boek, dat handelt over het thema effectiviteit in de jeugdzorg, levert Maarten Faas een belangrijke bijdrage aan het verder bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg.

Meer details

12,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2009, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

Effectiviteit staat hoog op de agenda in de jeugdzorg. Maar hoe staat het nu met de relatie tussen wetenschap, praktijk en beleid in deze sector? Bestaat er zoiets als een wetenschappelijke basis voor de actuele praktijk- en beleidsontwikkelingen? En wat verstaan we eigenlijk precies onder effectiviteit? Wat houdt het begrip evidence based in?
Meten is weten is een gevleugelde uitdrukking rond onderzoek naar effectiviteit. Maar zo eenvoudig is dat niet. Meten is immers gegevens verzamelen maar gegevens alleen leveren nog geen informatie op. Voor weten is dus meer nodig dan enkel meten. Het gaat om evaluatie en onderzoek. Hoe bouw je evaluatie en onderzoek structureel op in een jeugdzorgorganisatie?

Maarten Faas, bestuurder van een organisatie voor jeugdzorg (Leo Stichting Groep) en van huis uit orthopedagoog, gaat in dit boek op deze vragen in. Deze publicatie levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verder bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg.

Auteurs

Maarten Faas

Maarten Faas (1957) studeerde klinische en orthopedagogiek in Utrecht en Leiden.
Hij was jaren lang bestuursvoorzitter in de jeugdzorg (Trajectum, Leo Stichting Groep) en het speciaal onderwijs (De Ambelt). Nu werkt hij als interim bestuurder in het onderwijs, is hij voorzitter van het bestuur van de Federatie Beroepsorganisaties in de Zorg en van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling. Ook is hij lid van het College van toezicht van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.
Hiernaast is hij hardlooptrainer (licentie Atletiekunie) bij Run2gether. Zijn recente boek gaat over hardlooptraining: Heerlijk hardlopen. Theorie en praktijk van goed gedoseerde duurlooptraining.
In 1996 publiceerde hij bij uitgeverij SWP het uitverkochte Crisisinterventie. Basisboek voor de jeugdzorg.
In 2009 is van zijn hand het boek Meten = weten? Bouwen aan een wetenschappelijke en effectieve jeugdzorg verschenen.
Ook publiceerde hij regelmatig artikelen in Pedagogiek in Praktijk, Sozio, Tijdschrift voor Orthopedagogiek & Jeugdbeleid.     

Foto: Zebra Fotostudio’s