Rondom het jonge kind Bekijk groter

Rondom het jonge kind

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen - voor leid(st)ers in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers - deel 4

Verkrijgbaar

Wie en wat beweegt zich allemaal rondom een kind? Een greep uit de onderwerpen: het belang van een goede samenwerking met de ouders, kinderziektes en hun verzorging, kinderbescherming, kindermisbruik, kinderrechten, kinderen met een beperking.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2006
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's276p.

Meer informatie

In Rondom het jonge kind beschrijven we wie en wat zich allemaal rondom een kind beweegt. Allereerst komt het belang van een goede samenwerking met de ouders aan de orde, gevolgd door de herkenning van allerlei kinderziektes en de daarbij benodigde verzorging. Er volgt een overzicht van allerlei algemene voorzieningen waar groepsleidsters en ouders mee te maken kunnen krijgen. Ook de thema's kinderbescherming, kindermisbruik en de rol van de groepsleidster in een dergelijke situatie komen uitvoerig aan bod. Rondom het jonge kind besluit met een hoofdstuk over kinderrechten van groot belang voor iedereen die met kinderen werkt en een beschrijving hoe je een positieve omgeving creëert en hoe je kinderen met een beperking verzorgt.

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen bestaat uit vier delen:
Deel 1: Leren werken met groepen kinderen
Deel 2: De ontwikkeling van kinderen
Deel 3: Het spel van kinderen voor professionals
Deel 4: Rondom het jonge kind

Samen vormen ze een uitgebreid handboek voor leidsters in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers. Naast de leerdoelen en leerinhouden, zoals die in de opleiding aan bod komen, is er ook ruime aandacht voor de beginnende werker en komen veel theoretische begrippen uitvoerig aan de orde. Behalve als handboek voor de opleidingen dienen de delen daarom ook goed als naslagwerk in de praktijk, voor thema-avonden of in het kader van bij- en nascholingsactiviteiten. Daarnaast zijn de boeken een uitermate geschikte kennismaking voor iedereen die meer wil weten over het beroepsmatig werken met kinderen van 0 tot 13 jaar.

"... de inhoud van het boek deugt, het is solide en het laat geen twijfel bestaan over het belang van de positie en de taak van de leidster in de kinderopvang. Hier ligt een boek waarin uitputtend alle dingen beschreven staan die werkenden in de kinderopvang moeten weten. Ik hoop dat het veel gelezen én een groot succes wordt." - Prof. dr. L.W.C. Tavecchio

Auteurs

Penny Tassoni

Penny Tassoni is de auteur van vele boeken over kindontwikkeling en het jonge kind, voornamelijk voor studenten en docenten van pedagogische opleidingen. Penny is opgeleid en werkte als onderwijzeres voordat hij een docent aan de universiteit werd. Ze is een assistent-onderzoeker voor de Kinderbescherming examencommissie CACHE. Ze traint en overlegt met vele organisaties en Educational Authorities (LEAs).


Kate Beith

Kate Beith is de auteur van een aantal boeken over de kinderopvang en tevens hoofd van de Chiltern College, een geregistreerde liefdadigheidsinstelling voor trainingen in de kinderopvang met 145 plaatsen op kleuter-en lagere scholen op het terrein in Caversham. Hier geeft ze ouders advies over waar op te letten bij het kiezen van een crèche voor hun kind en legt uit waarom de kwaliteit voor opleidingen voor wie op onze kinderen past van vitaal belang is.