Voor het goede doel Bekijk groter

Voor het goede doel

Werken met hulpverleningsdoelen in de jeugdzorg (NIZW-Jeugd)

9789085600343

Verkrijgbaar

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2006, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Met veel jeugdigen gaat het goed. Een aantal heeft echter professionele hulp nodig. Maar hoe zorg je er nu voor dat die hulp tot goede resultaten leidt?

Doelgericht werken vergroot de kans op een succesvol verloop. De auteurs van dit boek hebben in vele studies en contacten met praktijkwerkers ideeën opgedaan over het omgaan met hulpverleningsdoelen in de jeugdzorg. Met dit boek willen zij deze onder de aandacht brengen van een breed publiek. Aan de orde komen onder meer de noodzaak om de doelen te stellen in een goede dialoog tussen cliënt en hulpverlener, het specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch en tijdgebonden formuleren van doelen en het doelgericht werken bij complexe problemen. Ook is er aandacht voor de juiste koppeling van middelen en doelen, zowel theoretisch als in de praktijk.

Voor het goede doel is bestemd voor hulpverleners, behandelcoördinatoren, kwaliteitsfunctionarissen, methodiekontwikkelaars en praktijkbegeleiders in de jeugdzorg en voor studenten en docenten in opleidingen.

Mariska van der Steege werkt bij het NIZW Jeugd. Tom van Yperen is eveneens aan het NIZW Jeugd verbonden, en werkt bovendien als bijzonder hoogleraar bij de Universiteit Utrecht.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Tom van Yperen

Tom van Yperen is orthopedagoog. Hij is als expert verbonden aan het Nederlands Jeugdinstituut. Zijn activiteiten hebben vooral betrekking op de kwaliteit van de hulp- en dienstverlening voor jeugdigen en hun opvoeders, in het bijzonder de effectiviteit van interventies. Hij ondersteunt daarbij instellingen bij de ontwikkeling van hun aanbod en adviseert beleidsmakers in het te voeren kwaliteitsbeleid in de sector. Tevens is hij vanwege het Nederlands Jeugdinstituut bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Groningen op het terrein van de monitoring en kwaliteitsontwikkeling van de zorg voor de jeugd. In die functie geeft hij onderwijs over de kwaliteitsontwikkeling van de sector en stimuleert en begeleidt hij onderzoek.


Mariska van der Steege