De wiskundetrompet Bekijk groter

De wiskundetrompet

en andere verhalen over vormen en getallen

9789057125379

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek staat vol gekke logische puzzels en vrolijke wiskunde. Wie het heeft gelezen, kijkt een beetje anders naar trompetten, giraffen of taart – en naar de wiskunde zelf. Vanaf 10 jaar.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijNieuwezijds
Jaar van uitgave2020
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's144p.
Verwachte verschijningsdatumapril 2020

Meer informatie

Voor een taart staan 100 mensen in de rij. De eerste krijgt 1/100 stukje taart. De tweede krijgt 2/100 van de rest van de taart. De derde krijgt daarna 3/100 en zo door. Op welke plek in de rij krijg je het grootste stuk?

De wiskundetrompet laat zien hoeveel muziek er in wiskunde zit. Het staat vol gekke logische puzzels en vrolijke wiskunde.

Welke getallen gedragen zich als hagelstenen? Hoe zeg je wiskundig: ‘Ik hou van jou?’ Wat heeft een trompet met een taart te maken?

Wie De wiskundetrompet heeft gelezen, kijkt een beetje anders naar trompetten, giraffen of taart – en naar de wiskunde zelf.

Vanaf 10 jaar.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Margriet van der Heijden

Margriet van der Heijden is natuurkundige en journalist. Samen met Maarten Frankenhuis schreef ze eerder het boek Drinken vissen water?


Iris van der Graaf

Iris van der Graaf (1989) is auteur, beeldend kunstenaar en illustrator. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Utrecht, en daarna beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Eerder maakte ze de illustraties voor het boek Het wiskundehondje.


Persartikels

‘Enthousiast springt [Van der Heijden] van het ene aansprekende voorbeeld naar het andere. Ze toont overtuigend dat wiskunde meer behelst dan een reeks ingewikkelde formules in je schoolboek.’ – Joukje Akveld in Het Parool over Het wiskundehondje