Het officiële ScratchJr boek Bekijk groter

Het officiële ScratchJr boek

Help je kinderen leren programmeren!

9789057124716

Verkrijgbaar

Dit is het boek bij ScratchJr, de populaire, gratis app waarmee jonge kinderen op een speelse manier leren programmeren, computergericht denken, problemen oplossen en ontwerpen. Vanaf 5 jaar.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijNieuwezijds
Jaar van uitgave2016
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's144p.

Meer informatie

Leer spelend programmeren!

Het officiële ScratchJr-boek is hét boek bij ScratchJr, de populaire gratis app waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren programmeren. Door programmeerblokken aan elkaar vast te klikken, maken kinderen zelfstandig of samen met een volwassene hun eigen animaties, interactieve verhalen en dynamische games.

In dit boek leer je karakters voor je eigen verhaal te maken, achtergronden te ontwerpen en geluiden en foto’s toe te voegen. Je leert hoe je met programmeerblokken je karakters kunt laten lopen, springen, dansen en zingen. Ieder hoofdstuk bevat een opdracht, en aan het eind van het boek combineer je alle opdrachten tot één superleuk groot project.

Ouders en leerkrachten krijgen tips om kinderen te helpen en stimuleren en om koppelingen te maken naar taal- en rekenonderwijs. Zo leert je kind op een creatieve manier problemen oplossen. Aan het eind van dit boek is je kind klaar voor allerlei nieuwe programmeeravonturen!

ScratchJr is een programmeertaal voor beginners en komt voort uit Scratch, de razendpopulaire programmeertaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Scratch en ScratchJr zijn ontwikkeld aan het MIT, het Massachusetts Institute of Technology. De gratis ScratchJr-app is beschikbaar voor iPad, Android-tablet en Chromebook en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Auteurs

Marina Umaschi Bers

Marina Umaschi Bers is hoogleraar informatica en directeur van de Developmental Research Group aan Tufts University. Ze is mede-ontwikkelaar van de programmeertaal ScratchJr.


Mitchel Resnick

Mitchel Resnick is directeur van de Lifelong Kindergarten Group aan het Media Lab van MIT. Hij ontwikkelde de programmeertaal Scratch.