Het wiskundehondje Bekijk groter

Het wiskundehondje

En meer verhalen over vormen en getallen

9789057124501

Verkrijgbaar

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 128p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Met illustraties van Iris van der Graaf.

Hoe reken je met hagelslag? Waarom zijn 220 en 284 vrienden van elkaar? Bestaat er een oneindige cirkel? En wanneer is 7 hetzelfde als 0111?

In Het wiskundehondje vertelt Margriet van der Heijden je alles over ronde, zielige, perfecte, slechte, herfstige, machtige en oneindige getallen. Maar ook hoe je kunt goochelen met letters, hoe je van een cirkel een rechthoek maakt, en wat de allermooiste formule is.

Als je goed kijkt, zie je overal om je heen wiskunde. Het wiskundehondje neemt je mee langs die wiskunde en laat je zien hoe mooi getallen, vormen en patronen zijn.

Deze verhalen zijn een selectie uit de rubriek Vormen en getallen van de kinderwetenschapspagina van NRC Handelsblad, en zijn speciaal voor deze editie geïllustreerd door Iris van der Graaf.

Vanaf 12 jaar.

 

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Margriet van der Heijden

Margriet van der Heijden is deeltjesfysicus, hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de TU/e, en docent aan Amsterdam University College. Ze schrijft regelmatig voor NRC en schreef het voor de Libris Geschiedenis Prijs genomineerde boek Denken is verrukkelijk, over het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest.