Piet Spigt Bekijk groter

Piet Spigt

Humanist onder de vrijdenkers en vrijdenker onder de humanisten

9789067283038

Verkrijgbaar

13 oorspronkelijke teksten van Piet Spigt, illustraties en 6 speciaal voor deze bundel geschreven teksten over Piet Spigt geven samen een beeld van de geschiedenis van het vrijdenken en humanisme tussen 1945 en 1980.

Meer details

24,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 284p.

Meer informatie

Humanistisch Erfgoed 18

Piet Spigt (1919-1990) autodidact, vrijdenker, humanist, multatulist en publicist was vanuit een heldere atheïstische houding 'humanist onder de vrijdenkers en vrijdenker onder de humanisten'.

In leven en werk van Piet Spigt ligt een groot deel van de geschiedenis van het vrijdenken en humanisme tussen 1945 en 1980 besloten. Gezien de (nog) beperkte geschiedschrijving van de humanistische traditie na 1945 is aandacht voor die periode erg belangrijk. Daarnaast wordt de geschiedenis van de humanistische traditie mede gevormd en doorgegeven, juist door mensen als Piet Spigt. Spigt laat ook zien hoe je zelf je eigen humanistische levensovertuiging inhoud en vorm kan geven.

Deze bundel omvat dertien oorspronkelijke teksten van Piet Spigt, vele illustraties en zes speciaal voor deze bundel geschreven teksten over Spigt en zijn werk.

Auteurs

Bert Gasenbeek

Bert Gasenbeek (1953) is historicus aan de Universiteit voor Humanistiek, gespecialiseerd op het gebied van geschiedenis van het humanisme. Tevens is hij directeur van het Humanistisch Historisch Centrum. Hij publiceerde onder meer, met anderen: J.P. van Praag, vader van het moderne Nederlands humanisme; Rob Tielman, een begeesterd humanist; Multatuli, inspiratiebron voor vrijdenkers en humanisten.