Ruzie in de relatie Bekijk groter

Ruzie in de relatie

9789088506796

Verkrijgbaar

Dit boek biedt concrete handvatten om positief om te gaan met ruzies in de relatie, gebaseerd op de theorie over conflictescalatie van Friedrich Glasl. Naast theorie komen ook alledaagse, sprekende voorbeelden aan bod.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Tegenwoordig vormt liefde meestal het fundament van een partnerrelatie. We hopen deze liefde voor altijd te koesteren. Toch worden jaarlijks veel liefdesrelaties verbroken: ruzies zorgen voor trouble in paradise. Dat is jammer, want juist door de wederzijdse verwijten wordt duidelijk wat om aandacht vraagt binnen de relatie. Immers, achter elk verwijt schuilt een wens.

Ruzies ontstaan door meningsverschillen. Hoe kun je daar constructief mee omgaan? Op welke manier kun je ervoor zorgen dat je de kracht van het  oneens zijn in het voordeel van jullie relatie laat werken? Hoe kun je  investeren in een goed potje ruziemaken, zodat jullie relatie weer liefdevol wordt?

Friedrich Glasl, Lianne van Lith en Jocelyn Weimar geven concrete handvatten hoe je positief kunt omgaan met ruzies in de relatie. Ze bespreken de verschillende patronen en gradaties die kenmerkend zijn voor relatieconflicten. Ze baseren zich hierbij op de theorie over conflictescalatie van Friedrich Glasl. Daarnaast bespreken ze in dit boek liefde en relaties in het algemeen en geven ze een kort overzicht van de geschiedenis van relaties.

In Ruzie in de relatie wisselen theorie en alledaagse, sprekende voorbeelden elkaar af. Het maakt dit boek voor iedereen interessant om te lezen, of je nu in een relatie zit of er beroepshalve mee te maken hebt.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Friedrich Glasl

Friedrich Glasl. Consultant en trainer voor organisatie-ontwikkeling, mediator en opleider in Mediation en conflictmanagement. Studeerde politieke wetenschappen, psychologie en filosofie. Werkte in de periode 1966-1985 in Nederland als senior consultant van het NPI- Instituut voor Organisatieontwikkeling. Promoveerde in 1967 op conflictbeheersing in de internationale politiek en vervolgens in 1983 de habilitatie in Organisatiewetenschappen en Conflict Studies aan de Universiteit van Wuppertal, docent aan universiteiten in Oostenrijk, Armenië, Duitsland, Engeland, Finland, Georgië, Nederland, Rusland, Zwitserland en Zuid-Afrika.
In 1984 was Glasl de mede-oprichter van Trigon Development Consulting en woont hij sinds 1985 in Oostenrijk (Salzburg). Glasl is auteur van circa 150 publicaties over organisatieontwikkeling en conflictbeheersing en is mede bekend om de door hem ontworpen Escalatieladder.

Zijn huidige focus ligt op:

  • Coaching van het topmanagement van profit en non-profit organisaties
  • Ontwerp, het beheer en de uitvoering van curricula voor organisatieontwikkeling en bemiddeling
  • Bemiddeling en conflictbeheersing binnen en tussen organisaties
  • Ontwerp en ondersteuning van vredesprocessen in door conflict getroffen regio's
  • Productie van educatieve films voor Mediation

Lianne van Lith

Lianne van Lith is Bijzondere curator / MfN Registermediator / Familiemediator / Bijzondere curator en Zandkasteel- en OKEE-coach. Daarnaast is ze auteur, opleider, trainer op het gebied van mediation / communicatie / conflictmanagement / ouders, kinderen en scheiding.
Ze startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij justitie in 2000 een onafhankelijke mediationpraktijk onder haar eigen naam. Deze praktijk is uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.
Lianne is co-auteur van het helpboek voor kinderen (6-12 jaar) met gescheiden ouders: “Bang, Boos, Blij”. Ook heeft zij het boek: “En de kinderen scheiden mee...Het Zandkastelenprogramma”, naar de Nederlandse situatie bewerkt.
Ze is tevens rechtbankmediator met een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand, co-auteur van het boek “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” geschreven voor jongeren met gescheiden ouders, en instituutsassessor bij Intop.
Als partner is Lianne verbonden aan Medling. Door middel van publicaties, opleiding en training ondersteunt en leidt zij professionals op die zich verder willen ontwikkelen in conflictmanagement. Haar motto is: conflicten horen bij het leven, oplossingen ook!


Jocelyn Weimar

Jocelyn Weimar is MfN- & rechtbankmediator, coach en auteur op het gebied van familiezaken. Ze geeft regelmatig, naast haar eigen mediationpraktijkvoering in Culemborg, trainingen en workshops op haar vakgebied aan diverse beroepsgroepen.