Strategisch HRM in de publieke sector Bekijk groter

Strategisch HRM in de publieke sector

Verkrijgbaar

Het Strategic Human Performance model belicht voor publieke organisaties en de specifieke uitdagingen waarvoor ze zich de komende jaren geplaatst zullen zien.

Meer details

42,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

Ondanks de grote belangstelling voor Human Resource Management (HRM) bestaan er nauwelijks boeken in het Nederlands taalgebied die specifiek aandacht besteden aan HRM in een publieke context. Deze volledig herziene editie van Strategisch HRM in de publieke sector voorziet vanuit een strategische invalshoek in deze lacune.

In het Strategic Human Performance model wordt een relatie gelegd tussen de omgeving waarin publieke organisaties verkeren, de gekozen HRM-strategie en het daarbij behorende HRM-instrumentarium. Tevens wordt ingegaan op de effecten daarvan op houding en gedrag van werknemers en op de prestaties van de organisatie en er wordt expliciet aandacht besteed aan de relatie tussen HRM en verandermanagement. De bruikbaarheid van het model wordt onderbouwd met recente wetenschappelijke theorieën en wetenschappelijk onderzoek.

Afsluitend worden enkele fundamentele dilemma’s geschetst waarmee publieke organisaties te maken hebben als zij hun strategisch HRM-beleid willen vormgeven. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de uitdagingen waarvoor publieke organisaties zich de komende jaren geplaatst zullen zien.

Door de verbinding met wetenschappelijke inzichten beoogt het boek fundamentele keuzes ten aanzien van HRM-vraagstukken voor de lezer gemakkelijker te maken. Daarmee richt het boek zich uitdrukkelijk op degenen die op academisch werk- en denkniveau in de publieke sector werkzaam zijn en in hun werk met HRM-vragen geconfronteerd worden. Daarnaast richt het boek zich op studenten in het wetenschappelijk onderwijs en in latere jaren van het HBO.

Auteurs

Bram Steijn


Van dezelfde auteur:

Sandra Groeneveld

Sandra Groeneveld is verbonden aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden.