Gesprekken die werken Bekijk groter

Gesprekken die werken

Impact met een goed gesprek

Verkrijgbaar

Een inspirerend boek vol praktische tips, om direct, persoonlijk en doelgericht met elkaar in gesprek te gaan.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

Meer informatie

Dit is een inspirerend boek vol praktische tips, om direct, persoonlijk en doelgericht met elkaar in gesprek te gaan. Door een goed gesprek op het werk ervaar je minder spanning, werk je prettiger en effectiever samen en ga je werkstress te lijf.

Op het werk praten we doorgaans veel, maar zeggen we meestal niet alles wat gezegd moet of kan worden. Van de tweewekelijkse bila tot de jaarlijkse beoordelingscyclus: op z’n slechtst is het niet meer dan sociaal wenselijk gedrag en het uitvoeren van rituelen. ‘Beoordelingsgesprekken kosten bedrijven in Nederland een miljard euro per jaar en leveren niets op dan frustratie’, aldus docent HRM aan de Vrije Universiteit Kilian Wawoe in het NRC. Zonde van onze tijd en energie!

Dat wil zeker niet zeggen dat we moeten stoppen met praten, maar het is wel tijd om onze gespreksroutines te doorbreken. En niet alleen op formele gespreksmomenten. Een gesprek met impact is namelijk de sleutel tot een prettige en productieve werkomgeving.

Gesprekken die werken daagt iedereen, leidinggevend of niet, uit om het anders aan te pakken en van de gebaande gesprekpaden af te wijken. Neem de tijd, verras jezelf en de ander, laat de spanning eens knetteren, zwicht niet voor zwijgen, laat wél het achterste van je tong zien, focus op talent en zuiver de lucht. Want als je werk maakt van je gesprekken, dan gaan ze écht werken.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ineke van den Berg

Ineke van den Berg is eigenaar van ZOÉ Training en Coaching. Zij traint, coacht en adviseert nu ruim 30 jaar mensen bij hun Zelf Ontplooiing en Effectief functioneren in hun levensloopbaan. Ook leidt zij professionals op die zich willen bekwamen in (loopbaan)coaching en -training, o.a. via Schouten & Nelissen. Haar missie is om mensen te ondersteunen bij het (her)vinden van hun authenticiteit om van daaruit hun bestemming vorm te geven. Zij schreef eerder voor Thema Werken met Persoonlijke Ontwikkel Plannen.


Tineke Kanters

Tineke Kanters is mede-eigenaar van IPV Traing & Advies. In haar werk ervaart ze hoe belangrijk communicatie is om plezierig en gemotiveerd samen te werken. En hoe moeilijk het is om, ondanks goede bedoelingen, echt contact te hebben voor werk(-zaken) en inzetbaarheid. Training en coaching helpt, maar minstens zo belangrijk vindt zij verantwoordelijkheid van ieder in het contact over inzet en ontwikkeling.