Competent talent in de praktijk Bekijk groter

Competent talent in de praktijk

Cursistenboek - Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten

9789088506642

Verkrijgbaar

Werkboek gebaseerd op het Competent Talent Model en boordevol creatieve oefeningen, inspirerende verhalen en quotes. Zelfstandig of in een training talentontwikkeling te gebruiken. Sluit aan bij het trainershandboek Competent talent in organisaties.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Iedereen heeft talent, maar niet iedereen is zich bewust van zijn of haar talenten. Door je talenten te ontwikkelen word je effectiever in je werkzaamheden. Je krijgt energie van doen waar je goed in bent en je ervaart meer plezier. Als je vanuit je talenten werkt, ben je bovendien van toegevoegde waarde voor de organisatie waarvoor je werkt.

Het proces van talentontwikkeling bestaat uit drie fasen: talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten. Zelfstandig of in een training talentontwikkeling ga je hiermee aan de slag. Dit werkboek biedt dan extra ondersteuning en inspiratie. Het zit boordevol creatieve oefeningen, inspirerende verhalen en quotes.

Competent talent in de praktijk gaat uit van het Competent Talent Model. Het doel is om een competent talent te worden. Een competent talent is iemand die voortdurend:

  • op ontdekkingstocht is en blijft om nieuwe talenten van zichzelf te ontdekken;
  • zijn talenten ontwikkelt tot sterke punten;
  • nieuwe kennis en vaardigheden opdoet binnen zijn sterke punten om deze nog sterker te maken;
  • bestaande kennis en vaardigheden binnen zijn sterke punten up-to-date houdt;
  • activiteiten uitvoert waar hij talent voor heeft;
  • zijn omgeving laat zien waar hij talent voor heeft.

Met dit cursistenboek leg je een persoonlijk naslagwerk aan dat je na afloop van de training zal blijven inspireren.
Het sluit aan bij het trainershandboek Competent talent in organisaties. Meer informatie is te vinden op de website www.competenttalent.nl.

Auteurs

Kirsten Barkmeijer

Kirsten Barkmeijer, eigenaar van Interactie Trainingen, is in haar dagelijks werk als toegepast psychologe, coach en trainer actief in het bedrijfsleven en het onderwijs. Onderwerpen waar Kirsten training in geeft zijn: persoonlijke effectiviteit, communicatie, presentatie en oplossingsgericht coachen. Kirsten combineert in haar trainingen diverse theoretische kaders en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk in praktische, ervaringsgerichte en interactieve werkvormen. Door haar bevlogenheid en enthousiasme stimuleert zij anderen in hun leerproces. Zij weet als geen ander om passende praktijksimulaties in te zetten, afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Een vertaalslag die begrepen en ervaren wordt.
Eerder schreef Kirsten samen met Johan Brokken Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs. Daarnaast is zij medeauteur van het boek Serious Gaming. Leren door te ervaren.


Johan Brokken

Johan Brokken, eigenaar van Verus Lutum, is een professioneel trainer, acteur, trainingsacteur en docent met jarenlange praktijkervaring in het bedrijfsleven en werkzaam aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In zijn trainingen en zijn manier van lesgeven staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is in staat om mensen op creatieve en inspirerende wijze in beweging te brengen, waardoor theorie een herkenbaar gezicht krijgt. Onderwerpen waar Johan in gespecialiseerd is, zijn communicatietrainingen, train de trainer, trainingsacteren en trainingen presenteren.
Eerder schreef Johan samen met Kirsten Barkmeijer Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs.