Competent talent in organisaties Bekijk groter

Competent talent in organisaties

Trainershandboek - Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten

9789088506291

Verkrijgbaar

De 120 werkvormen in dit boek bieden jou als trainer, coach, mentor, docent, HR-professional of (ped)agogisch werker een praktisch en direct inzetbaar instrument voor talentontwikkeling en krachtgericht coachen.

Meer details

34,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

Mensen die werken vanuit hun talenten voelen zich prettiger en zijn hun organisatie beter van dienst. Iedereen heeft talent, maar niet iedereen is zich bewust van zijn of haar talenten.

De 120 werkvormen in Competent talent in organisaties bieden jou als trainer, coach, mentor, docent, HR-professional of (ped)agogisch werker een praktisch en direct inzetbaar instrument voor talentontwikkeling en krachtgericht coachen.

Het helpt je je cursisten of medewerkers uit te dagen om op zoek te gaan naar dat wat zij goed kunnen, dit verder te ontwikkelen en in te zetten in de organisatie. Iemand die deze drie fasen van talentontwikkeling continu blijft doorlopen is een competent talent. Het proces van talentontwikkeling wordt weergegeven door het Competent Talent Model dat aansluit bij de uitgangspunten van de positieve psychologie.

Aansluitend bij dit boek is het cursistenboek Competent talent in de praktijk ontwikkeld voor de mensen die jij gaat begeleiden in hun proces van talentontwikkeling. Ze vinden in dit werkboek theorie, bijpassende oefeningen, inspirerende quotes en verhalen om mee aan de slag te gaan. Er is ook een Competent Talent Spel dat je kunt inzetten in de begeleiding van je cursisten of medewerkers.

Meer informatie is te vinden op de website www.competenttalent.nl. Met de unieke code op een losse kaart in het boek kunnen trainers deelnemen aan een gratis workshop.

Auteurs

Kirsten Barkmeijer

Kirsten Barkmeijer, eigenaar van Interactie Trainingen, is in haar dagelijks werk als toegepast psychologe, coach en trainer actief in het bedrijfsleven en het onderwijs. Onderwerpen waar Kirsten training in geeft zijn: persoonlijke effectiviteit, communicatie, presentatie en oplossingsgericht coachen. Kirsten combineert in haar trainingen diverse theoretische kaders en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk in praktische, ervaringsgerichte en interactieve werkvormen. Door haar bevlogenheid en enthousiasme stimuleert zij anderen in hun leerproces. Zij weet als geen ander om passende praktijksimulaties in te zetten, afgestemd op de behoeften van de doelgroep. Een vertaalslag die begrepen en ervaren wordt.
Eerder schreef Kirsten samen met Johan Brokken Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs. Daarnaast is zij medeauteur van het boek Serious Gaming. Leren door te ervaren.


Johan Brokken

Johan Brokken, eigenaar van Verus Lutum, is een professioneel trainer, acteur, trainingsacteur en docent met jarenlange praktijkervaring in het bedrijfsleven en werkzaam aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In zijn trainingen en zijn manier van lesgeven staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is in staat om mensen op creatieve en inspirerende wijze in beweging te brengen, waardoor theorie een herkenbaar gezicht krijgt. Onderwerpen waar Johan in gespecialiseerd is, zijn communicatietrainingen, train de trainer, trainingsacteren en trainingen presenteren.
Eerder schreef Johan samen met Kirsten Barkmeijer Pesten aanpakken, een trainingsboek over het aanpakken van pestgedrag binnen het basisonderwijs.