Einstein en de kunst van... Coaching Bekijk groter

Einstein en de kunst van... Coaching

Een gezonde driehoeksrelatie

9789088500596

Verkrijgbaar

In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal, met de Systeemtheorie en de Transactionele Analyse als het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

Einstein
Door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.

... en de kunst van...
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om 'meer', krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Coaching
In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema's die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.
De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.

Auteurs

Rik Bekking

Rik Bekking is senior adviseur, trainer en coach bij de BMC groep in Amersfoort. Na zijn vwo-opleiding studeerde hij Milieukunde. Binnen de gemeentelijke overheid heeft hij vele leidinggevende functies vervuld. Hij heeft bij publiekrechtelijke organisaties gewerkt als interim-manager, coach en trainer. Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling zijn de centrale thema's voor hem.


Theo van Mulken

Theo van Mulken is senior adviseur bij de BMC groep. Hij studeerde orthopedagogiek en pedagogische wetenschappen. Hij werkte als leidinggevende in het primair, voortgezet en hoger beroeps onderwijs. Hij is een ervaren coach, trainer, adviseur en verandermanager binnen overheidsorganisaties. Hij is voorzitter van de redactie van het Tijdschrift voor Coaching en de Stichting Registratie.