Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep Bekijk groter

Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep

Weet wat er speelt bij strategisch HRD

9789462720701

Verkrijgbaar

Een onmisbare encyclopedie over trends in het HRD-veld. Verbind de wetenschap en de praktijk. 24 essentiële evoluties, vanuit drie invalshoeken: het individu, het team en de organisatie.

Meer details

39,95 € incl. btw

Datasheet

colofonhardcover (17 x 24 cm) - 400p.
jaar2016
UitgeverijThema

Meer informatie

De ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development volgen elkaar in razend tempo op. Van individuele controle naar teamempowerment, van strakke taakomschrijvingen naar job crafting, van leiderschap naar volgerschap, van organisaties naar tribes, van leren naar toepassen, van klassikaal naar virtueel leren en nog veel meer. Zie jij door al die bomen het bos nog? Ken je alle ontwikkelingen? Weet je wat ze te bieden hebben? Welke je wilt volgen? Hoe je moet beginnen?

Mensenorganisaties reikt je een helpende hand, want dit boek brengt overzicht in die diversiteit.
Tal van wetenschappelijke en praktijkexperts geven je zicht op 24 essentiële evoluties binnen het strategisch HRD-domein, vanuit drie invalshoeken: evoluties van het individu, het team en de organisatie.

Anders kijken naar strategisch HRD
Mensenorganisaties is daarmee een must voor iedereen die in organisaties betrokken is bij de ontwikkeling van mensen en bij de relatie tussen mensen en organisatieontwikkeling. De innovatieve inzichten helpen je om organisaties wendbaar en duurzaam competitief te maken. Of je het nu in één keer uitleest of elke week een thema centraal stelt, het zal zonder meer je inzichten verrijken. Kortom: een onmisbare encyclopedie over de trends die van invloed zijn op en in het HRD-veld.

Auteurs

Janneke Schenning

Janneke Schenning studeerde Sociale en Organisatiepsychologie. Ze is directeur van Schouten & Nelissen University en verantwoordelijk voor o.a. de masteropleidingen. Ze is lid van de raad van advies van TvOO en Expert Blogger voor HRBase.


Robert-Jan Simons

Robert-Jan Simons is directeur van bureau Visie op Leren en wetenschappelijk coördinator bij Schouten & Nelissen University voor de master Human Development. Hij is co-auteur van Canon van het leren en Leren en instructie.


Tijs Besieux

Tijs Besieux verdiepte zich in mediation (Harvard University) en bedrijfseconomie (Antwerp Management School). Hij promoveerde op leiderschap, engagement en prestatie in de financiële sector. Hij is o.a. docent bij Schouten & Nelissen University en bij IÉSEG school of management in Parijs.


Anton van Wijk

Anton van Wijk is criminoloog en directeur van Bureau Beke. Daarvoor was hij als senioronderzoeker verbonden aan de Politieacademie.
Hij is gepromoveerd op het onderwerp Juvenile sex offenders and non-sex offenders; a comparative study, publiceert (inter)nationaal over diverse criminaliteitsonderwerpen.