HOE boek strategische personeelsplanning Bekijk groter

HOE boek strategische personeelsplanning

9789058716750

Verkrijgbaar

Praktische handleiding, boordevol tips en werkvormen, zeer bruikbaar bij het opzetten, begeleiden van strategische personeelsplanning.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2012
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's176p.

Meer informatie

Organisaties zijn volop in beweging, de markt verandert, het werk verandert, de financiële slagkracht fluctueert. Als leidinggevende merk je dit als geen ander. Je team past zich niet vanzelf aan de eisen van de toekomst aan. Je moet flink bezuinigen, op niet al te lange termijn gaat een aantal ervaren medewerkers met pensioen, de hardnekkige vacatures blijven onvervuld en niet al je medewerkers zijn klaar voor de nieuwe manier van werken. Herkenbaar?

Hoe ga je daarmee om? Hoe zorg je dat je afdeling is afgestemd op de veranderingen in de organisatie en in de markt? En hoe krijg je meer grip op de kwaliteit en dynamiek van je afdeling of organisatie in het licht van de toekomst?

Knelpunten aanpakken met SPP
Strategische personeelsplanning geeft je de sturingsmogelijkheden, het geeft richting aan strategisch en effectief HRM, een belangrijke voorwaarde voor succes van organisaties. Strategische personeelsplanning is geen wondermiddel: het lost problemen niet vanzelf op. Maar het laat wel tijdig zien waar de knelpunten zitten, zodat je daar nu al op kunt anticiperen. Het Hoe-boek voor strategische personeelsplanning is een praktische handleiding, boordevol tips en werkvormen, en bijzonder bruikbaar bij het opzetten, begeleiden en borgen van strategische personeelsplanning in een organisatie.

Digitale Tools
De kopers van dit boek hebben toegang tot de digitale tools op de website van Hanneke Moonen.

Auteurs

Hanneke Moonen

Hanneke Moonen studeerde Personeelwetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Zij is oprichter, adviseur en trainer bij Moonen HRM Consulting. Met veel plezier heeft ze, samen met tientallen leidinggevenden en HR-professionals, strategische personeelsplanning toegepast in verschillende branches en organisaties. Ze begeleidt SPP-workshops en train-de-trainer trajecten, waarin ze SPP 'handen en voeten' geeft. Juist de valkuilen in het SPP-proces hebben haar visie en aanpak op SPP aangescherpt