Basiscursus SPSS Bekijk groter

Basiscursus SPSS

Versie 25-26

Verkrijgbaar

Een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS. Geen wiskundige achtergrond vereist.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 88p.

Meer informatie

Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandse markt. In die periode zijn er veel leerboeken verschenen waarin het programma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met de bijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze aanpak doordat de auteurs zich beperken tot het SPSS-programma zelf, en daarvan de meest fundamentele onderwerpen behandelen die een gebruiker vaak zal tegenkomen.

De didactische opzet is dusdanig dat de lezer vanaf hoofdstuk 2 handelingen uitvoert aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Deze zijn duidelijk beschreven en de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle. Er is geen wiskundige achtergrond vereist. Basiscursus SPSS vormt daarmee een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS.

De hoofdstukken 4 (beschrijvende statistiek) en 5 (toetsende statistiek) hebben ten opzichte van eerdere drukken een structurele wijziging ondergaan. Er is gekozen voor een indeling waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen univariate, bivariate en multivariate analysetechnieken en aandacht is voor zowel numerieke als grafische analyses. Ook wordt met behulp van kaders beknopt aandacht besteed aan syntax. 

Auteurs

Pieter van Groenestijn

Pieter van Groenestijn doceert kwantitatieve analysetechnieken bij de sectie Sociologie van de Radboud Universiteit.


Michael Savelkoul

Michael Savelkoul is universitair docent sociologie aan de Radboud Universiteit.