Onderzoek in de juridische praktijk


Nederlands | 14-05-2019 |

9789046906712

Paperback / softback


€ 25,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Een advocatenkantoor wil weten hoe het zijn cliënten moet adviseren over een nieuwe wet, een gemeente wil de bezwaarprocedure versnellen, of een groot bedrijf wil een bepaald juridisch proces digitaliseren, maar allen weten niet goed hoe. Praktijkgericht juridisch onderzoek richt zich op het oplossen van dergelijke problemen.

Onderzoek in de juridische praktijk is een zeer toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Hoe krijg je de onderzoeksvraag helder? Welke onderzoeksmethode(n) kies je? Hoe voer je het onderzoek uit? Theorie over onderzoek en praktijkvoorbeelden wissel elkaar af. Het boek volgt de stappen die je neemt tijdens het onderzoek; van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten.

Onderzoek in de juridische praktijk biedt studenten aan juridische hbo-opleidingen een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

Fiona Frank en Aleid van de Vooren-Fokma zijn beiden docent Communicatieve vaardigheden bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Aleid van de Vooren-Fokma is daarnaast ook docent Taalbeheersing en schreef eerder het boek Tekststructuur bij Uitgeverij Coutinho.

Details

EAN :9789046906712
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  14-05-2019
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :170 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :270 gr
Status : Bestelbaar