Onderzoek in de juridische praktijk Bekijk groter

Onderzoek in de juridische praktijk

Verkrijgbaar

Een zeer toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Theorie over onderzoek en praktijkvoorbeelden, van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten.

Meer details

25,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 150p.

Meer informatie

Een advocatenkantoor wil weten hoe het zijn cliënten moet adviseren over een nieuwe wet, een juridisch loket wil weten hoe ze cliënten van een bepaalde doelgroep het beste kunnen voorlichten, of een groot bedrijf wil een bepaald juridisch proces digitaliseren, maar allen weten niet goed hoe. Praktijkgericht juridisch onderzoek richt zich op het oplossen van dergelijke problemen.

Onderzoek in de juridische praktijk is een zeer toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Hoe krijg je de onderzoeksvraag helder? Welke onderzoeksmethode(n) kies je? Hoe voer je een interview of enquête uit? Theorie over onderzoek en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af. Het boek volgt de stappen die je neemt tijdens het onderzoek: van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten.

Onderzoek in de juridische praktijk biedt studenten aan juridische hbo-opleidingen een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

Downloaden

Auteurs

Fiona Frank

Fiona Frank is docent Communicatieve vaardigheden bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en daarvoor werkzaam geweest bij diverse onderzoeksinstellingen.


Van dezelfde auteur:

Aleid van de Vooren-Fokma

Aleid van de Vooren-Fokma is zes jaar lang docent Taalbeheersing geweest bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt nu als zelfstandig taaltrainer.