Seksuele vorming en diversiteit Bekijk groter

Seksuele vorming en diversiteit

Inclusieve burgerschapsvorming op school

Verkrijgbaar

Met dit boek leer je les te geven in lhbti-inclusieve seksuele vorming. Het biedt een kennisbasis voor effectieve seksuele en relationele vorming en helpt leraren omgaan met de verscheidenheid aan waarden die leerlingen van huis uit meekrijgen.

Meer details

30,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Scholen hebben de taak te zorgen voor een sociaal veilig klimaat in en om de school en aandacht te besteden aan seksuele vorming, seksuele diversiteit en genderdiversiteit. De overheid geeft duidelijk richting op dit gebied met aangepaste kerndoelen en kennisbasissen voor pabo’s en tweedegraadslerarenopleidingen. Dit boek anticipeert hierop en bereidt (aankomende) leraren voor op het onderwijs van de toekomst.

Seksuele vorming en diversiteit is het eerste boek dat een kennisbasis biedt voor effectieve seksuele en relationele vorming met aandacht voor seksuele en genderdiversiteit. Doel van dit boek is het bevorderen van een gezonde seksuele en relationele ontwikkeling bij alle leerlingen en het verhogen van respect voor lhbti-leerlingen én -leraren op school. Het helpt (aankomende) leraren om seksualiteit en seksuele diversiteit bespreekbaar te maken in de klas. Kortom, dit boek leert je om les te geven in lhbti-inclusieve seksuele vorming.

Seksuele vorming en diversiteit is bedoeld als basisboek voor tweedegraads lerarenopleidingen en (academische) pabo's. Het boek is ook geschikt voor opleidingen pedagogiek en educatieve masters, en interessant voor professionals werkzaam in deze gebieden.

Downloaden

Auteurs

Mathieu Heemelaar

Mathieu Heemelaar is docent seksualiteit en intimiteit bij de opleidingen Pabo, Social Work en Pedagogiek van de Haagse Hogeschool. Naast zijn werk als hogeschooldocent heeft hij een adviespraktijk seksualiteit voor onderwijs- en hulpverleningsinstellingen.