Geïntegreerd pedagogisch handelen Bekijk groter

Geïntegreerd pedagogisch handelen

In voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs

Verkrijgbaar

Dit boek geeft inzichten en handvatten hoe je de pedagogische opdracht van het secundair onderwijs en beroepsonderwijs in de context van de maatschappelijke ontwikkelingen inspirerend, effectief en verantwoord in kunt vullen.

Meer details

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

Hoe breng je je leerlingen niet alleen relevante vak- en beroepsgerichte kennis bij, maar leer je hun ook verantwoorde keuzes maken en functioneren in een gedifferentieerde en veranderende wereld? Om deze uitdaging aan te gaan heb je als leraar in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs - welk vak je ook geeft - niet alleen een (vak)didactische, maar zeker ook een goed ontwikkelde pedagogische bekwaamheid nodig.

Geïntegreerd pedagogisch handelen geeft inzichten en handvatten hoe je de pedagogische opdracht van het secundair onderwijs en beroepsonderwijs in de context van de maatschappelijke ontwikkelingen inspirerend, effectief en verantwoord in kunt vullen.
In het eerste hoofdstuk wordt de visie op geïntegreerd pedagogisch handelen in de klas belicht.
De volgende vier hoofdstukken hebben betrekking op het pedagogisch handelen in de klas.
Hoofdstuk zes gaat in op het pedagogisch partnerschap met ouders.
De laatste twee hoofdstukken plaatsen de aanpak van het boek in een breder maatschappelijk en professioneel kader.

Geïntegreerd pedagogisch handelen is bedoeld voor studenten aan de eerste en tweedegraads lerarenopleidingen en is ook van waarde voor leraren in het voorgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jeroen Onstenk

Jeroen Onstenk is emeritus lector Pedagogisch-Didactisch Handelen in het Onderwijs aan Hogeschool Inholland. Hij schreef eerder Pedagogiek in de onderwijspraktijk voor de pabo en het primair onderwijs.