Praktijkgericht onderzoek in bedrijf Bekijk groter

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

Verkrijgbaar

De huidige tijd vraagt om continue kennisontwikkeling. Van HBO-professionals wordt daarom verwacht dat zij beschikken over een onderzoekende houding en goede onderzoeksvaardigheden. Dit boek biedt studenten daarvoor de onmisbare basis.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2017, 2de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's168p.

Meer informatie

Deze tijd, waarin kennis steeds sneller veroudert, vraagt om een kritische blik en onderzoekende houding. Deze uitgave biedt studenten een onmisbare basis in onderzoeksvaardigheden. Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het integraal model voor praktijkgericht onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Hierin wordt de handelingscyclus gekoppeld aan de onderzoekscyslus.

Na hoofdstukken over het integraal model, typen praktijkgericht onderzoek en het verwerven van een onderzoeksopdracht worden de stappen uit de onderzoekscyclus behandeld: probleemanalyse en onderzoeksontwerp, dataverzameling en -analyse en rapporteren en presenteren van bevindingen. Het laatste hoofdstuk laat de student reflecteren op het onderzoeksproces. Op de website zijn voor studenten kennisclips en powerpoints beschikbaar. Voor de docent is er een handleiding.

Verschil met vorige editie. De belangrijkste aanpassing in deze tweede herziene druk is dat er een meer logische volgorde in het gehele werkproces van de onderzoeksvoorbereiding is aangebracht.  De stappen van vraagstelling, theoretisch kader, conceptueel model en deelvragen zijn  verder uitgewerkt en grijpen beter in elkaar. In het boek wordt de werkwijze van deductief onderzoek gevolgd, en dat komt nu explicieter naar voren. In andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd die bepaalde onderwerpen  verrijken. Zo zijn  onderwerpen als het monitoring onderzoek en de businesscase meer uitgewerkt.  Daarnaast is het webmateriaal uitgebreid met een kennisclip over de onderzoekscyclus.

Dit boek is bedoeld voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde MER, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management. Het is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Auteurs

Jan Leen

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool van Amsterdam.


Jef Mertens

Jef Mertens was docent aan Hogeschool Avans in Breda en begeleidde gedurende vele jaren hbo-studenten bij het afstuderen.