DOCENT! Bekijk groter

DOCENT!

Didactiek en praktijk in het hoger onderwijs

9789046904794

Verkrijgbaar

Lesgeven in het hoger onderwijs gaat veel verder dan alleen kennisoverdracht. In 14 hoofdstukken behandelt dit boek dé actuele thema's waarmee docenten te maken krijgen. Een onmisbaar hands-on basisboek en praktisch naslagwerk.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Lesgeven in het hoger onderwijs gaat veel verder dan alleen kennisoverdracht. Docenten worden geacht zowel te kunnen prikkelen, spiegelen, belonen, afremmen én creatieve interventies te bedenken, als af te stemmen in teams, na te denken over hun loopbaan en als afstudeerbegeleiders op één lijn te komen. Dat alles volgens kwaliteitseisen van de overheid, hogescholen en universiteiten zelf.

Opgebouwd uit veertien aparte hoofdstukken, volgt DOCENT! dé actuele thema’s uit het hoger onderwijs. Denk aan: het starten als docent, het voorbereiden van colleges en andere bijeenkomsten, studieloopbaanbegeleiding, maken van studiehandleidingen en het geven van feedback. Bovendien behandelt het boek actuele onderwerpen als toetsing en kwaliteitszorg. Elke paragraaf behandelt een thema uit de onderwijspraktijk en bevat bijbehorende verwerkingsopdrachten. Ook worden veel direct toepasbare tips, tests, schema’s en formats gegeven.

DOCENT! is niet alleen een onmisbaar hands-on basisboek voor het behalen van basiskwalificaties als BKO en BDB, maar ook een praktisch naslagwerk voor alle senior docenten die professionaliseringsactiviteiten ondernemen zoals BKE en SKO.

Auteurs

Walter Geerts

Walter Geerts is verbonden aan de NHL Hogeschool als onderwijskundige en opleider van hbo-docenten.


René van Kralingen

René van Kralingen is lerarenopleider, docententrainer en onderwijsadviseur bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen.