Het jongetje Robbert Bekijk groter

Het jongetje Robbert

Over leerangst en zelfbepaaldheid

9789085601388

Verkrijgbaar

Een therapeutisch kinderboek voor kinderen (5 tot 8 jaar) die moeite hebben om naar school te gaan omdat ze leerangst hebben, hun ouders, leerkrachten en professionals in de zorg.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

Robbert is een lief en slim jongetje, maar hij kan ook geweldig boos zijn. Hij is een echte piekeraar en wil graag alles zelf doen. Hij heeft besloten dat hij niet meer naar school wil, want hij denkt dat hij niet kan leren; hij wil alleen maar spelen.

In het boek gaat de verteller in gesprek over Robbert en legt uit wat er aan de hand is en wat Robbert kan doen om zijn leerangst kwijt te raken.

Het jongetje Robbert is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar die moeite hebben om naar school te gaan, omdat ze leerangst hebben. Het is bedoeld om de problematiek bespreekbaar te maken en te helpen overwinnen.

Het is voor kinderen, hun ouders, en voor leerkrachten en professionals in de zorg.

Met illustraties van Sjeng Schupp.

Gerelateerde titels

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)