Nog steeds druk en dromerig Bekijk groter

Nog steeds druk en dromerig

Werkboek voor tienermeiden met ADHD

9789085600923

Verkrijgbaar

Een kijkje in het leven van Kiki, een tiener met ADHD. Korte hoofdstukken, opdrachten en tips rond thema's als school, vriendinnen, impulsiviteit, plannen, reizen, feesten en drugs en alcohol.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Nog steeds druk en dromerig geeft een kijkje in het leven van Kiki, een tiener met ADHD. Ze kan heel druk zijn én heel dromerig. In dit boek vertelt ze over haar belevenissen, die vaak leuk, grappig en spannend zijn en soms vervelend. Haar leven is nooit saai! In haar dagboek schrijft ze hoe ze zich voelt en wat ze denkt, wat ze goed kan en wat haar moeite kost. Hoewel ze het niet altijd gemakkelijk vindt om ADHD te hebben, komt het haar ook goed van pas!
Dit boek is bedoeld voor tienermeiden met (kenmerken van) ADHD. Mét en zónder de H! Met andere woorden: voor meiden die druk én/of dromerig zijn. Deze meiden kunnen veel herkennen in de belevenissen van Kiki. 

Met de korte hoofdstukken, opdrachten en tips in dit boek ontdek je hoe ADHD er bij jou uitziet, waar je goed in bent (jouw kwaliteiten en talenten) en wat je lastig vindt. Het helpt je om te vertellen wat je denkt, voelt en wat je nodig hebt. Je leert om te gaan met de lastige kanten van ADHD en vooral gebruik te maken van je kwaliteiten.
Thema's die aan bod komen zijn onder andere school, vriendinnen, impulsiviteit, plannen, reizen, feesten en drugs en alcohol. Je hoeft het boek niet van begin tot eind te lezen, je kunt het lezen op de manier die bij jou past!

Jacqueline van de Sande schrijft uit eigen ervaring. Zij was zelf een meisje met (toen nog ongediagnosticeerde) ADHD en werkt inmiddels ruim 25 jaar in de jeugdzorg. Eerder schreef zij voor ouders en leerkrachten het eveneens op biografische gegevens gebaseerde Druk en dromerig: ADHD bij meisjes en het werkboek voor meisjes van 8-13 jaar Druk en dan weer dromerig: Doeboek voor meisjes met ADHD.

Gerelateerde titels

Auteurs

Jacqueline van de Sande

Jacqueline van de Sande komt oorspronkelijk uit de ‘sportwereld’. Zij voltooide de CIOS-opleiding in Arnhem en gaf jaren basketbaltraining en tennisles. Zelf basketbalde zij tot haar 30e op het hoogste niveau. Zij studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en rondde de Voortgezette Opleiding in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Hogeschool van Amsterdam af.
Jacqueline was jaren werkzaam binnen het Algemeen Maatschappelijk Werk en Schoolmaatschappelijk Werk, eerst als uitvoerend maatschappelijk werker, later als teamleider. Zij maakte vervolgens de overstap naar de GGZ Volwassenzorg en werkte als POH-GGZ en hield zich bezig met Kortdurende behandelingen.
Zij is zich vervolgens gaan specialiseren in het werken met kinderen en ouders. Zij volgde onder meer aanvullende scholing op het gebied van Schoolmaatschappelijk werk, kindermishandeling en huiselijk geweld, complexe gezinssituaties, psychopathologie bij kinderen, ontwikkelingsstoornissen onder meer ADHD en ASS en gezinsbegeleiding.
Jacqueline heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de jeugdzorg. Als Schoolmaatschappelijk Werker binnen het basisonderwijs en als gezinsbegeleider heeft zij te maken met diverse opvoedings- en onderwijsvragen. Zij werkt onder meer met kinderen met ADHD en hun gezinnen.
Tegenwoordig is zij tevens werkzaam als POH-Jeugd GGZ binnen huisartsenpraktijken. Deze functies vervult zij, sinds de transitie van de jeugdzorg, vanuit de afdeling Zorg (team Jeugd) van de gemeente Montferland.