Wanneer je moeder of vader kanker heeft Bekijk groter

Wanneer je moeder of vader kanker heeft

een werkboek

9789085600961

Verkrijgbaar

Met dit werkboek kunnen kinderen aan de slag op drie terreinen: informatie vragen, omgaan met gevoelens en belangrijke dingen doen. Hoort bij Wanneer je als ouder kanker hebt. Een praktische gids voor gezinnen.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 96p.

Meer informatie

Als je hoort dat je moeder of vader kanker heeft, dan verandert er veel. Je wereld staat ineens op z’n kop. En dat is niet makkelijk. Er zijn vast veel dingen die je nog niet weet over de ziekte en de behandelingen. Je weet ook niet wat je te wachten staat. Wordt je moeder of vader beter en krijg je weer een normaal leven? Je merkt misschien dat je boos, bang of verdrietig bent of dat je ineens heel anders doet dan normaal. Hoe ga je hiermee om?  

In dit werkboek kun je met je vragen aan de slag. Je kunt informatie lezen en oefeningen doen. Er worden drie ‘taken’ beschreven die je kunnen helpen: informatie vragen, omgaan met je gevoelens en belangrijke dingen doen. Je kunt heel veel antwoorden op vragen terugvinden in het boek en je leert ook hoe je zelf antwoorden vindt als die er niet in staan. Het is een boek waar je zelf in kunt werken en het is ook goed te gebruiken als hulpmiddel om te bespreken wat er in je omgaat.

Dit werkboek hoort bij een boek voor ouders over het omgaan met kanker: Wanneer je als ouder kanker hebt. Een praktische gids voor gezinnen. Naast wetenschappelijk onderzoek bevat dit gezinsboek verhalen en tips van ouders en kinderen die te maken hebben gehad met kanker in het gezin.

 

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Paul Boelen

Paul Boelen is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht en tevens verbonden aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.


Van dezelfde auteur:

Dineke Verkaik

Dineke Verkaik werkt als orthopedagoog-generalist en psychotherapeut voor GGZ Centraal.