Druk en dan weer dromerig Bekijk groter

Druk en dan weer dromerig

Doeboek voor meisjes met ADHD - 8-13 jaar

9789085600688

Verkrijgbaar

Meisjes met ADHD kunnen met de verhalen, tips, weetjes, raadsels, puzzels, spelletjes en opdrachten in dit doeboek ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze moeilijk vinden. Ze leren positief over zichzelf te denken en zichzelf te accepteren.

Meer details

19,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Kiki houdt erg van bewegen, ze is heel snel en heeft heel veel energie. Ze is grappig en ze vindt van alles leuk! Kiki is ook erg behulpzaam en maakt met iedereen een praatje. Ze ziet en hoort alles om haar heen. Ze is moedig en ze maakt van alles mee. Kiki heeft namelijk ADHD!

Kiki is een meisje van tien jaar met ADHD. Ze beleeft allerlei avonturen: leuke, grappige, spannende en soms vervelende. Haar leven is nooit saai! Kiki kan heel druk zijn, maar ook heel dromerig. Vaak voelt ze zich vrolijk en blij, soms verdrietig en boos.
Kiki vindt het niet altijd gemakkelijk om ADHD te hebben, maar soms vindt ze het juist fijn. In haar dagboek schrijft ze hoe ze zich voelt en wat ze denkt. Ze vertelt wat ze goed kan en wat haar moeite kost.

Meisjes met ADHD kunnen met de verhalen, tips, weetjes, raadsels, puzzels, spelletjes en opdrachten in dit doeboek ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze moeilijk vinden. Ze leren positief over zichzelf te denken en zichzelf te accepteren.

Voor meisjes vanaf ongeveer 8 jaar, ouders en leerkrachten.

Gerelateerde titels

Auteurs

Jacqueline van de Sande

Jacqueline van de Sande komt oorspronkelijk uit de ‘sportwereld’. Zij voltooide de CIOS-opleiding in Arnhem en gaf jaren basketbaltraining en tennisles. Zelf basketbalde zij tot haar 30e op het hoogste niveau. Zij studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en rondde de Voortgezette Opleiding in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Hogeschool van Amsterdam af.
Jacqueline was jaren werkzaam binnen het Algemeen Maatschappelijk Werk en Schoolmaatschappelijk Werk, eerst als uitvoerend maatschappelijk werker, later als teamleider. Zij maakte vervolgens de overstap naar de GGZ Volwassenzorg en werkte als POH-GGZ en hield zich bezig met Kortdurende behandelingen.
Zij is zich vervolgens gaan specialiseren in het werken met kinderen en ouders. Zij volgde onder meer aanvullende scholing op het gebied van Schoolmaatschappelijk werk, kindermishandeling en huiselijk geweld, complexe gezinssituaties, psychopathologie bij kinderen, ontwikkelingsstoornissen onder meer ADHD en ASS en gezinsbegeleiding.
Jacqueline heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de jeugdzorg. Als Schoolmaatschappelijk Werker binnen het basisonderwijs en als gezinsbegeleider heeft zij te maken met diverse opvoedings- en onderwijsvragen. Zij werkt onder meer met kinderen met ADHD en hun gezinnen.
Tegenwoordig is zij tevens werkzaam als POH-Jeugd GGZ binnen huisartsenpraktijken. Deze functies vervult zij, sinds de transitie van de jeugdzorg, vanuit de afdeling Zorg (team Jeugd) van de gemeente Montferland.