Als je ouders uit elkaar gaan Bekijk groter

Als je ouders uit elkaar gaan

Werkboek voor jongeren met ouders in scheiding

9789057125270

Verkrijgbaar

Praktisch werkboek met denkvragen, oefeningen en het bijhouden van een dagboek helpt je om te gaan met een scheiding. Plus informatie over wat er precies gebeurt bij een scheiding en welke rechten je hebt als kind.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

‘Mijn ouders gaan binnenkort scheiden! Ik schrok hier heel erg van. Dit betekent dat ik mijn ouders minder vaak ga zien! Hebben jullie dat ook gehad?’ – jongen, 15 jaar

‘Ik ben altijd een beetje sip want als ik bij mijn moeder ben dan mis ik mijn vader en als ik bij mijn vader ben dan mis ik mijn moeder. Wat kan ik doen? Heeft iemand tips?’ – meisje, 11 jaar

Als je ouders gaan scheiden, kan het voelen alsof je wereld instort. Een scheiding is een heel ingrijpende, vaak overweldigende gebeurtenis. Maar je bent niet de enige. Wist je dat ruim een op de vijf kinderen in Nederland en België te maken krijgt met de scheiding van hun ouders?

Hoe voel jij je bij de scheiding? Waar heb je vragen over? Maak je je misschien zorgen? En waar heb je nu het meest behoefte aan?

Dit praktische werkboek helpt je om te gaan met de scheiding. Aan de hand van denkvragen, oefeningen en het bijhouden van een dagboek voor gevoelens krijg je inzicht in jouw situatie en je gevoelens.

Dit werkboek geeft informatie over wat er precies gebeurt bij een scheiding en welke rechten je hebt als kind in die situatie. Ook lees je handige tips en uitspraken van andere kinderen en jongeren die een scheiding hebben meegemaakt.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mariska Klein Velderman

Mariska Klein Velderman is gepromoveerd in de pedagogiek en werkt bij TNO, afdeling Child Health, waar ze, samen met Fieke Pannebakker, onderzoek doet op het gebied van scheiding. In een TNO-project ontwikkelden ze het digitale platform ‘INBOX’ voor jongeren met gescheiden ouders, waar het werkboek Als je ouders uit elkaar gaan op is gebaseerd.


Van dezelfde auteur:

Fieke Pannebakker

Fieke Pannebakker  is gepromoveerd in de pedagogiek en werkt bij TNO, afdeling Child Health, waar ze, samen met Mariska Klein Velderman, onderzoek doet op het gebied van scheiding. In een TNO-project ontwikkelden ze het digitale platform ‘INBOX’ voor jongeren met gescheiden ouders, waar het werkboek Als je ouders uit elkaar gaan op is gebaseerd.