Woordenwolken Bekijk groter

Woordenwolken

9789492784056

Verkrijgbaar

Een prentenboek over selectief mutisme, een (sociale) angststoornis waarbij kinderen in bepaalde situaties, soms jarenlang, niet praten. 

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Studio Sesam
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 28p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Reni  is een meisje met veel verhalen in haar hoofd. Haar woorden vinden soms hun weg niet naar buiten. Ze blijven hangen in de kronkels van haar woordenbuis. ‘Slik eens’, zegt mama. ‘Glij naar beneden met de woordbellen op je schoot’, stelt haar vriendin Sarah voor. Dat durft Reni niet. Samen met dokter Uil en haar beste vrienden, Sarah en Harun, zoekt Reni een uitweg.

Woordenwolken kwam er op vraag van de Vereniging Selectief Mutisme vzw dankzij crowdfunding. Selectief mutisme is een (sociale) angststoornis waarbij kinderen in bepaalde situaties, soms jarenlang, niet praten. Ze willen wel praten maar kunnen en durven het niet. De stoornis komt meestal tussen het derde en vijfde levensjaar tot uiting.

Gerelateerde titels

Auteurs

Winny Ang

Winny Ang is kinderpsychiater gespecialiseerd in cultuursensititieve hulpverlening. Ze behaalde ook een MSc in Transcultural Psychiatry (Mc Gill University, Canada). Ze werkt als kinder- en jeugdpsychiater in Antwerpen en is verbonden aan de faculteit geneeskunde, Universiteit Antwerpen als praktijkassistent Communicatie. Ze heeft haar wortels in België, Indonesië en China.


Fatinha Ramos

Fatinha Ramos is een Antwerpse illustrator en beeldend kunstenaar oorspronkelijk afkomstig uit Portugal. Ze studeerde af als grafisch ontwerper in Porto en verhuisde naar België. Haar sterke conceptuele illustraties en haar surrealistische composities creëren een emotioneel, fascinerend en uniek universum. Ze neemt ons mee op een reis door haar poëtische imaginaire wereld. Haar werk is internationaal erkend door de Society of Illustrators NY, Creative Quarterly, Magazine of Contemporary Illustration, Communication Arts, Global Illustration Award, Nami Concours... In Vlaanderen illustreerde ze de kinderboeken ‘Op zoek naar Yori’ van Winny Ang, ‘De Vogel in Mijn Haar’ van Karl van den Broeck, ‘Ik ben heel veel liefde’ van Wally De Doncker en ‘Brown girl magic’ van Dalilla Hermans.