Puck en moyamoya Bekijk groter

Puck en moyamoya

Voor kinderen die een rookwolkje in hun hoofd hebben

9789066650169

Verkrijgbaar

Therapeutisch kinderverhaal dat de problematiek van moyamoya uitlegt. Voor kinderen, hun ouders, professionals in de zorg en leerkrachten.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

Puck en moyamoya is een therapeutisch kinderverhaal. Puck heeft een ziekte van de slagaders in haar hersenen, waarbij er kleine nieuwe slagadertjes gemaakt worden om het probleem op te lossen. Een operatie is vaak nodig.

Puck en moyamoya is bedoeld voor kinderen die problemen hebben die voortkomen uit moyamoya en die mogelijk een hersenoperatie gaan krijgen of hebben ondergaan.

Het is bedoeld om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Voor kinderen, hun ouders, professionals in de zorg en leerkrachten.

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)


Annick Kronenburg

Annick Kronenburg is in opleiding tot neurochirurg in het UMC Utrecht en gespecialiseerd in moyamoya en ook haar promotieonderzoek gaat over moyamoya. Zij maakt onderdeel uit van het moyamoya-team van het UMC Utrecht, waar kinderen (en volwassenen) met moyamoya vanuit onder andere Nederland en België worden behandeld.