Een Moeder vol Stoplichten Bekijk groter

Een Moeder vol Stoplichten

9789085606796

Verkrijgbaar

Een spannend en ontroerend lees- én doeboek voor kinderen van 8 tot 12 jaar over MS en wat het betekent in het dagelijks leven.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

De moeder van Amelie is plotseling ziek. En niet zomaar een beetje. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Ze weet alleen dat het een rotziekte is. Soms is Amelie boos en verdrietig. En dan weer vrolijk en blij, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?

Amelie heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar vader, broertje en zus niet. Op een dag is ze zo boos dat ze wegfietst. In het park bedenkt ze samen met haar oude buurman een plan. Ze gaat op zoek naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. In een spannende zoektocht ontdekt Amelie dat MS niet te genezen is maar dat je wel kan leren hoe je met MS omgaat. En dat je ondanks de ziekte ook samen vrolijk en blij kan zijn!

Voor kinderen van 8 – 12 jaar.

Bedenker Fiona Sie, klinisch psycholoog / kinder- en jeugdpsychotherapeut, kreeg zelf MS en vond nauwelijks goede boeken over MS die haar kinderen konden helpen.

Schrijfster Beitske Bouwman (van o.a. Kinderengel en Noem het liefde) schreef het verhaal over Amelie.

Illustrator Karst-Janneke Rogaar (van o.a. Spinder van Simon van der Geest) maakte de tekeningen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Beitske Bouwman

Beitske Bouwman (1973) is schrijfster. Na een wetenschappelijke loopbaan aan de Vrije Universiteit van Amsterdam debuteerde ze in 2005 bij Uitgeverij Querido met de roman Portrettensoep, die genomineerd werd voor de Debutantenprijs der Brabantse Letteren Haar tweede roman, Kindengel, verscheen in 2007 en werd wegens succes driemaal herdrukt. Haar derde roman Noem het liefde, won de Publieksprijs der Brabantse Letteren. In juni 2015 verscheen Daan en Olivia. Een kleine novelle over de moderne liefde die lovend werd ontvangen: 'Een zeer waardevolle novelle’ schreef het Nederlands Dagblad. Een Moeder vol Stoplichten is haar eerste kinderboek.
Beitske Bouwman geeft regelmatig workshops en lezingen. Tevens verzorgt zij meditatietrainingen met haar meditatiebedrijf Anaya onder meer in samenwerking met Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Beitske Bouwman woont met haar man en drie dochters in een dijkhuis aan rivier de Waal.


Fiona Sie

Fiona Sie (1970) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna volgde zij de Postdoctorale Rino-opleiding tot kinder- en jeugdpsychotherapeut (1998-2002). In 2012 werd zij klinisch psycholoog. Zij is supervisor van VKJP en NVP. Zij werkte bijna 20 jaar in de geestelijke gezondheidszorg (ggz), met kinderen, jeugdigen en jong volwassenen. Van 2002 tot en met 2010 gaf zij onder meer speltherapie aan kinderen met hechtingsproblemen. Daarna werd zij behandelcoördinator in een kliniek voor eetstoornissen. In 2005 startte zij haar eigen praktijk voor psychotherapie en diagnostiek voor kind en jeugd. Sie kreeg in september 2013 een eerste shub waarna Multiple Sclerose bij haar werd vastgesteld. Haar twee dochters waren toen 6 en 8 jaar oud.