Bang Boos Blij Bekijk groter

Bang Boos Blij

een helpboek voor als je ouders zijn gescheiden

9789085605287

Verkrijgbaar

Een boek voor kinderen vanaf 6 jaar over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna.

Meer details

18,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 72p.

Meer informatie

Bang Boos Blij is een boek over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna. Kinderen kunnen in het boek tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn.

Vanaf 6 jaar

Auteurs

Boukje Overgaauw

Boukje Overgaauw is counselor/psychosociaal werkende in haar zelfstandige praktijk in Hoorn. Daarvoor was ze werkzaam in de verpleging en verzorging, waarin de psychische begeleiding van de mens haar het meeste aantrok. Hierop inhakend volgde ze de opleiding Psycho Sociaal Werk aan het Europees Instituut voor Psychosociale Educatie te Amsterdam. Doordat ze na haar scheiding (stief)moeder werd in haar nieuw samengesteld gezin/stiefgezin, merkte ze aan den lijve hoe ingewikkeld dit is en welke diepgaande levensvragen en emoties hierbij naar boven komen. Ze raakte gefascineerd door het wondere, pijnlijke en uitdagende leven in deze nieuwe gezinsvorm en besloot zich hierin te specialiseren.
Ze is al vele jaren actief binnen de Stichting Stiefgezinnen Nederland als bestuurslid en gespreksgroepleider.
In haar praktijk werkt ze met partners/ouders en kinderen/jongeren uit samengestelde gezinnen.


Marieke Visser


Lianne van Lith

Lianne van Lith is Bijzondere curator / MfN Registermediator / Familiemediator / Bijzondere curator en Zandkasteel- en OKEE-coach. Daarnaast is ze auteur, opleider, trainer op het gebied van mediation / communicatie / conflictmanagement / ouders, kinderen en scheiding.
Ze startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij justitie in 2000 een onafhankelijke mediationpraktijk onder haar eigen naam. Deze praktijk is uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.
Lianne is co-auteur van het helpboek voor kinderen (6-12 jaar) met gescheiden ouders: “Bang, Boos, Blij”. Ook heeft zij het boek: “En de kinderen scheiden mee...Het Zandkastelenprogramma”, naar de Nederlandse situatie bewerkt.
Ze is tevens rechtbankmediator met een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand, co-auteur van het boek “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” geschreven voor jongeren met gescheiden ouders, en instituutsassessor bij Intop.
Als partner is Lianne verbonden aan Medling. Door middel van publicaties, opleiding en training ondersteunt en leidt zij professionals op die zich verder willen ontwikkelen in conflictmanagement. Haar motto is: conflicten horen bij het leven, oplossingen ook!


Suzan van Apeldoorn