Hoe krijg ik grip op zelfbeschadiging? Bekijk groter

Hoe krijg ik grip op zelfbeschadiging?

meer inzicht door opdrachten en oefeningen

9789085606734

Verkrijgbaar

Dit werk- en doeboek voor jongeren is een instrument ter ondersteuning van professionele therapie. Met de oefeningen kunnen ze proberen te achterhalen waarom zij zichzelf beschadigen en krijgen ze suggesties aangereikt om ermee op te houden.

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Zelfbeschadiging is een uiting van psychische pijn, boosheid of verdriet. Ongeveer een op de tien middelbare scholieren heeft zich in het afgelopen jaar wel eens verwond. Bij zo'n 4 procent van de meisjes en bijna 3 procent van de jongens was dit meer dan een keer het geval.
Jaarlijks worden gemiddeld 3600 jongeren tot 25 jaar in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen door zelfbeschadiging. Hiervan zijn er 1600 in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar en zijn er 1800 in de leeftijd van 20 tot en met 24. Tweederde van hen vergiftigt zichzelf, voornamelijk met medicijnen. Een kwart gebruikt een scherp voorwerp, zoals een mes of scheermes, om zichzelf te verminken (Consument en Veiligheid, 2012).

Dit werk- en doeboek voor jongeren en jong volwassenen is een instrument ter ondersteuning van professionele therapie. Het is niet bedoeld als vervanging van therapie. De activiteiten behandelen de symptomen van zelfbeschadigend gedrag en gaan voorzichtig in op mogelijke onderliggende oorzaken als vroeg trauma, depressie en eetstoornissen.

Met de oefeningen kunnen jongeren proberen te achterhalen waarom zij zichzelf beschadigen en krijgen ze suggesties aangereikt om ermee op te houden.

Auteurs

Lawrence E. Shapiro

Lawrence E. Shapiro is kinderpsycholoog. Hij staat bekend om zijn innovatieve, spel georienteerde aanpak. Hij schreef meer dan 40 boeken voor kinderen, jongeren, ouders en zorgprofessionals. Zijn werk is in meer dan 27 talen vertaald.