Ik weet niet, het lukt gewoon niet Bekijk groter

Ik weet niet, het lukt gewoon niet

Krijg zelf grip op tegenvallende schoolresultaten!

9789088505201

Verkrijgbaar

Dit boek helpt pubers zelf te ontdekken wat er tussen hen en goede schoolresultaten staat en geeft hen instrumenten in handen om daar wat aan te doen. Een mix van effectieve studiehulp en coaching.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 136p.
jaar2015, 1ste druk
UitgeverijSWP

Meer informatie

Bij tegenvallende schoolresultaten ligt het voor de hand om te denken ‘een schepje er bovenop, wat vroeger beginnen met leren, dat zal wel schelen’. En natuurlijk: dat is alvast een goed begin. Maar er kan meer aan de hand zijn, waardoor je toch niet op bevredigende resultaten komt. Met de oefeningen, tips en ideeën in dit boek ontdek je waar je mogelijkheden en vaardigheden liggen en kun je over drempels heenkomen.

Er zijn veel boeken over pubers. Allemaal geschreven voor volwassenen die pubers graag willen helpen bij problemen thuis en op school. Maar er zijn weinig boeken voor pubers, die zèlf grip willen krijgen op hun tegenvallende schoolresultaten. Dit boek is voor jou. Het helpt je om te ontdekken, wat er tussen jou en goede schoolresultaten staat. En het geeft je instrumenten in handen om daar wat aan te doen. Want dat kun je, zelfs als jij ook verzucht hebt : Ik weet het niet … het lukt gewoon niet!

Jeanette van Dijk, biedt leerlingen uit de bovenbouw van HAVO en VWO een mix van effectieve studiehulp en coaching. Zij schreef dit helpboek voor jongeren vanuit een ruime ervaring als docente op een middelbare school en haar kennis als coach.

Auteurs

Jeanette van Dijk

Jeanette van Dijk (1957) studeerde Duits aan de VU en behaalde haar tweede onderwijsbevoegdheid voor Engels aan de lerarenopleiding. Tijdens haar werk in het middelbaar onderwijs merkte zij, dat leerlingen behoefte kunnen hebben aan een vorm van coaching om met problemen met de studie en/of op persoonlijk vlak aan de gang te gaan.
In 2009 begon ze aan de parttime coach-opleiding van Move a Mountain, die ze twee jaar later met succes afsloot. Zij heeft zich sindsdien o.a bezig gehouden met efficiënt leren en excellentie-bevordering.
Het boek Ik weet niet, het lukt gewoon niet combineert haar inzichten als docente en als coach en biedt een toegankelijke manier om grip te krijgen op tegenvallende studieresultaten.