Presenteren is leuk! Bekijk groter

Presenteren is leuk!

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar, hun ouders en leerkrachten

9789085606727

Verkrijgbaar

Een prettige en overzichtelijke handleiding voor kinderen van 9 tot 12, hun ouders en leerkrachten, met tips om bij een spreekbeurt je zenuwen de baas te blijven, aandacht voor inhoud en aanwijzingen over de presentatie zelf.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 108p.

Meer informatie

Presenteren is leuk! Vooral wanneer je ontspannen bent en plezier hebt in het houden van je spreekbeurt. Soms durf je niet en gieren de zenuwen door je keel. Dat voelt niet fijn. Gelukkig kun je ontspannen leren presenteren.

Keesje is een meisje van 10 jaar: Ik vind presenteren cool, want dan kan ik op een leuke manier leren en iets doorgeven.
Lars is een jongen van 11 jaar: Een spreekbeurt houden vind ik denk ik wel leuk, als ik niet zo zenuwachtig zou zijn.
Bink is een jongen van 12 jaar: Dit boek is handig voor nu en later!

In dit boek vinden kinderen, ouders en leerkrachten inspiratie, tips en handvatten waarmee je je zenuwen de baas kunt blijven. Met de oefeningen in het boek leren (jonge) sprekers zich te ontspannen en ontdekken ze hoe ze hun negatieve gedachten opzij kunnen zetten.
Ook is er serieuze aandacht voor de inhoud. Wat ga je vertellen en aan wie? Hoe bouw je je spreekbeurt op? Daar vind je praktische en leuke voorbeelden van in het boek. En, een heel belangrijke tip, werken aan de inhoud kost tijd.
Vervolgens krijgt de lezer aanwijzingen over de presentatie zelf. Oefen hardop, kies je ondersteunende hulpmiddelen. Let op taalgebruik, spraakgebruik, stemgebruik, let op je houding en je uiterlijk. Wat straal je uit? Met de afsluitende checklist kun je alles nog eens nalopen.

Presenteren = leuk! biedt kinderen van 9 tot 12 jaar, hun ouders en leerkrachten op een prettige en overzichtelijke manier een handleiding waarmee presenteren niet meer kan mislukken.

Carolina van den Bouwhuijsen, directeur OBS Graaf Floris: Kindvriendelijk geschreven! Een aanrader voor kinderen die een presentatie moeten geven met tips waar menig volwassen spreker ook baat bij zal hebben, zoals in de feedback naar kinderen.

Jacqueline, moeder van Toby (9 jaar): Samen lezen, doen en leren! Mijn zoon en ik vonden het boek erg leuk en inspirerend, met leuke praktische oefeningen.

Auteurs

Pauline van Aken

Pauline van Aken is mediatrainer, presentatie- en communicatiecoach en tevens auteur.