Raar is zo gek nog niet Bekijk groter

Raar is zo gek nog niet

9789085606673

Verkrijgbaar

Een warm prentenboek dat aanzet tot nadenken over anders zijn. Vanaf 6 jaar.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

colofonhardcover - 32p. - volledig in kleur
jaar2014
UitgeverijNiño (imprint van SWP)

Meer informatie

Niet iedereen is hetzelfde. Gelukkig niet.
Toch is dat 'anders zijn' vaak heel lastig.
Dat merkt Schildpad wanneer hij een poot kwijtraakt en niet meer voor zichzelf kan zorgen. Hij komt terecht in een bak met lotgenoten. Allemaal hebben ze hun verhaal. Schildpad voelt zich erg ongelukkig, hij mist zijn vrienden. Totdat hij zich realiseert dat hij geluk heeft gehad door op een plek terecht te komen waar anders zijn heel gewoon is.

Een warm prentenboek in tropische sferen dat stof tot nadenken geeft aan kinderen, ouders, leerkrachten en andere professionele opvoeders.
Vanaf 6 jaar

Auteurs

Esther Kant

Esther Kant is schrijfSTER en creatief brein.
Zij heeft ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt. Zowel in Nederland als op Curaçao, waar zij 10 jaar heeft gewoond.
Zij is zelfstandig onderneemster en moeder van 2 kinderen waarvan er één bijzonder is.
In 2010 schreef ze hierover het boek: Moeders zonder Grenzen. Een eerlijk en ontroerend boek dat gaat over het loodzware, complexe, bijzondere en geweldige leven met een zorgintensief kind.
Esther is creatief en eigenzinnig. En dat leidt tot mooie dingen. Ze richt zich nu vooral op boeken voor en over de jeugd. Op verschillende websites schrijft zij regelmatig over alledaagse dingen en vaak ook over hele bijzondere dingen.


Machteld Hardick

Machteld Hardick is zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator.
Machteld is opgeleid aan de design Academy in Eindhoven. Zij heeft een aantal jaar gewerkt voor verschillende bureaus, onder andere op Curaçao waar zij vijf jaar woonde.
Sinds 2000 woont en werkt ze in Groningen. Ze is moeder van drie kinderen.
In 2005 maakte zij met Meike Goossens en Rob Janssen het kookboek met Lekkerbekkies aan tafel waarvoor zij alle illustraties maakte en de vormgeving deed. Een boek om jonge kinderen de liefde voor koken en eten bij te brengen. In samenwerking met top koks uit heel Nederland.
Met Esther Kant samen ontstond het idee om EHBS te maken omdat een boek zoals dit er nog niet was. Terwijl er toch zo ontzettend veel kinderen zijn die op jonge leeftijd met scheidingen te maken krijgen.
Machteld tekent het liefst voor kinderen en vooral als het echt ergens over gaat.
www.machteldhardick.nl