En wie ben jij? Bekijk groter

En wie ben jij?

9789085606659

Verkrijgbaar

Een sympathieke methode waarmee kinderen antwoord kunnen krijgen op vragen over en zich bewust kunnen worden van hun identiteit.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 72p.
jaar2014
UitgeverijNiño (imprint van SWP)

Meer informatie

Kinderen hebben regelmatig vragen over hun afkomst en familiegeschiedenis. Dit boekje helpt kinderen hun eigen IK te versterken. Ze maken kennis met Sabri. Hij vertelt wie hij is, waar hij geboren is en waar zijn familie vandaan komt. Zijn achtergrond, zijn familie en alles wat hij belangrijk vindt heeft te maken met zijn identiteit.
Met de vragen en opdrachten bij het verhaal van Sabri kunnen kinderen hun identiteit onderzoeken en ontwikkelen. Het is een ontdekkingstocht langs opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes, school en gezin. De reis gaat naar verre landen, maar ook langs stad en platteland en de verschillende culturen binnen Nederland.
En wie ben jij? is een sympathieke methode waarmee kinderen antwoord kunnen krijgen op vragen over en zich bewust kunnen worden van hun identiteit.

Auteurs

Yvonne Droogh

Yvonne Droogh (1969) is transcultureel systeemtherapeut. Zij is sinds 2006 werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Na een aantal jaren outreachend gewerkt te hebben met jongeren met psychiatrische problematiek is zij momenteel werkzaam als gezinstherapeut bij I-psy Lucertis. Daarnaast is zij werkzaam in eigen praktijk waar zij specialistische GGZ-hulp biedt aan kinderen en gezinnen.
Haar interesse en kennis liggen op het gebied van psychotrauma, identiteits- en migratievraagstukken.
Haar boek En wie ben jij? is autobiografisch en beschrijft de zoektocht van kinderen naar hun culturele achtergrond.