Het egeltje onder de oude boom Bekijk groter

Het egeltje onder de oude boom

Verkrijgbaar

Een ingetogen verhaal dat erin slaagt het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen.

Meer details

15,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2013, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.

Meer informatie

Egeltje werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden.

Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden. En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid, ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken.

Christianne van Dooijewaard heeft bij het schrijven van Het egeltje onder de oude boom geput uit eigen ervaring. Zij slaagt erin het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen.
De tekeningen van Steffie Padmos ondersteunen de ingehouden sfeer van de tekst. Zij brengt egeltje door de seizoenen in beeld op een manier die ontroert.

Auteurs

Christianne van Dooijewaard

Christianne van Dooijewaard (1967) is geboren en getogen in Maastricht, maar woont al meer dan de helft van haar leven met veel plezier in Amsterdam. Ze is moeder van 3 kinderen, waarvan er een op zeer jonge leeftijd is overleden aan een spierziekte. Destijds vond ze geen geschikt boek hierover om aan haar oudste voor te lezen. Langzaam groeide de wens om zelf dat boek te schrijven. En nu, ruim 16 jaar later, is het er dan; een prentenboek over ziek zijn en sterven voor jonge kinderen. Het boek dat ze destijds aan haar oudste had willen voorlezen om uit te leggen hoe ziek haar kleine zusje was.
Christianne heeft een passie voor voorlezen en is dol op prentenboeken. Ook in haar werk als juf op een basisschool, leest ze vaak boeken voor. Naast (voor)lezen houdt Christianne erg van de natuur, creatief bezig zijn, fietsen en lekker eten. Hoe haar ideale middag eruit ziet? Met een boek in de zon, midden in de natuur met een lekker Italiaans ijsje!