EHBS Bekijk groter

EHBS

Eerste Hulp Bij Scheiding

9789085606185

Verkrijgbaar

Een interactief lees- en werkboek met tips, activiteiten en ervaringen van Puck met wie kinderen zich kunnen identificeren. Een helpboek bij scheiding met humor, verdriet, boosheid en inzicht.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 64p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

Puck is negen jaar en baalt ervan dat haar ouders gescheiden zijn. Ze vindt het maar een stom gedoe en ze was heel bang dat ze moest kiezen tussen papa of mama. Gelukkig hoefde dat helemaal niet. Soms zit ze alleen op haar kamer heel hard na te denken totdat haar hoofd er pijn van doet. Het helpt om dan te gaan tekenen of kleuren. Soms even huilen helpt ook. Ze heeft twee huizen, twee bedden en een logeertas. Het liefst heeft ze papa en mama onder een dak, maar dat gaat niet meer lukken...

Eerste Hulp Bij Scheiding is een interactief lees- en werkboek met tips, activiteiten en ervaringen van Puck met wie kinderen zich kunnen identificeren.
Een helpboek bij scheiding met humor, verdriet, boosheid en inzicht.

Machteld Hardick en Esther Kant, ervaringsdeskundigen, schreven, tekenden en ontwierpen EHBS. Op dit moment werken zij aan een tweede boek rond een specifiek thema voor kinderen met dezelfde opzet.

Auteurs

Esther Kant

Esther Kant is schrijfSTER en creatief brein.
Zij heeft ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt. Zowel in Nederland als op Curaçao, waar zij 10 jaar heeft gewoond.
Zij is zelfstandig onderneemster en moeder van 2 kinderen waarvan er één bijzonder is.
In 2010 schreef ze hierover het boek: Moeders zonder Grenzen. Een eerlijk en ontroerend boek dat gaat over het loodzware, complexe, bijzondere en geweldige leven met een zorgintensief kind.
Esther is creatief en eigenzinnig. En dat leidt tot mooie dingen. Ze richt zich nu vooral op boeken voor en over de jeugd. Op verschillende websites schrijft zij regelmatig over alledaagse dingen en vaak ook over hele bijzondere dingen.


Machteld Hardick

Machteld Hardick is zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator.
Machteld is opgeleid aan de design Academy in Eindhoven. Zij heeft een aantal jaar gewerkt voor verschillende bureaus, onder andere op Curaçao waar zij vijf jaar woonde.
Sinds 2000 woont en werkt ze in Groningen. Ze is moeder van drie kinderen.
In 2005 maakte zij met Meike Goossens en Rob Janssen het kookboek met Lekkerbekkies aan tafel waarvoor zij alle illustraties maakte en de vormgeving deed. Een boek om jonge kinderen de liefde voor koken en eten bij te brengen. In samenwerking met top koks uit heel Nederland.
Met Esther Kant samen ontstond het idee om EHBS te maken omdat een boek zoals dit er nog niet was. Terwijl er toch zo ontzettend veel kinderen zijn die op jonge leeftijd met scheidingen te maken krijgen.
Machteld tekent het liefst voor kinderen en vooral als het echt ergens over gaat.
www.machteldhardick.nl