Stomme sommen Bekijk groter

Stomme sommen

Mijn boek over dyscalculie

Verkrijgbaar

Een gemakkelijk leesbaar, begrijpelijk boek over dyscalculie. In de eerste plaats bedoeld voor kinderen, maar ook met achtergrondinformatie, nuttige tips en handige ideeën voor ouders, leerkrachten en iedereen die te maken krijgt met dyscalculie.

Meer details

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.

Meer informatie

Dyscalculie? Wat is dat nou weer? Van dyslexie hebben de meeste mensen wel gehoord, maar dyscalculie is veel minder bekend. Wat is dyscalculie precies? Hoe kom je erachter of je dat hebt? Wat kun je doen als je denkt dat je dyscalculie hebt? Hoe wordt het onderzocht? Wat kan je er aan doen? In dit boek beschrijven Raúl van twaalf en zijn moeder alles wat ze te weten zijn gekomen nadat Raúl de diagnose dyscalculie kreeg. Raúl beschrijft welke problemen hij heeft, hoe het onderzoek in zijn werk ging en hoe hij met zijn rekenstoornis omgaat. Zijn moeder is werkzaam als Gz-psycholoog en geeft achtergrondinformatie bij het verhaal van Raúl. Ook komen zijn leerkracht, klasgenootjes en zusje Eline aan het woord. Elk vertelt zijn verhaal vanuit zijn eigen standpunt.

In zijn zoektocht naar informatie over dyscalculie ontdekte Raúl dat er weinig toegankelijke informatie over het onderwerp is voor kinderen vanaf een jaar of negen. Daarom besloot hij het zelf te gaan schrijven. Resultaat is een gemakkelijk leesbaar, begrijpelijk boek, in de eerste plaats bedoeld voor kinderen. Maar ook ouders en leerkrachten vinden er veel informatieve achtergrondinformatie, nuttige tips en handige uitgewerkte ideeën voor iedereen die te maken krijgt met dyscalculie.

"Stomme sommen maakt maar weer eens duidelijk dat dyscalculie geen hype is. Je zult maar dyscalculie hebben.... Raúl en de andere kinderen die aan het woord komen laten zien welke gevolgen de stoornis heeft zowel op school als thuis. Dit boekje is voor kinderen met dyscalculie een bron van (h)erkenning en voor ouders en leerkrachten alleszins informatief." - Professor dr. Hans van Luit, hoogleraar diagnostiek en behandeling van kinderen met dyscalculie.

Auteurs

Raúl Saez Scheihing

Raúl Saez Scheihing woont en groeit op in Eindhoven met zijn beide ouders en zijn zusje Eline. Hij is een goed begaafde (inmiddels) dertienjarige jongen, met dyscalculie. Hoewel hij veel last gehad heeft, en soms nog van zijn rekenstoornis, is dat zeker niet het belangrijkst in zijn leven. Hij volgt gewoon (HAVO) onderwijs, heeft veel vrienden, en is in het dagelijkse leven, net als alle andere jongens van die leeftijd, bezig met MSN, HYVES, chillen, muziek en meisjes... Kortom een gewone jongen, met een bijzonder probleem.


Ellie Smulders

Ellie Smulders is, naast de moeder van Raúl en Eline, al achttien jaar werkzaam als Gz-psycholoog. Momenteel binnen een kinder- en jeugdpsychiatrisch centrum Herlaarhof in Vught. In haar werk heeft zij dagelijks te maken met kinderen en jongeren met allerhande psychische problemen. Daardoor is zij gewend uitleg te geven die voor kinderen begrijpelijk is.