De ander en ik Bekijk groter

De ander en ik

Werkboek sociale vaardigheden

9789085605669

Verkrijgbaar

Een werkboek voor kinderen die moeilijkheden ondervinden in hun omgang met andere kinderen (en volwassenen). Voor gebruik in de klas, maar ook thuis door de ouders.

Meer details

17,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Dit werkboek gaat over omgaan met andere mensen. Het is een werkboek voor kinderen die moeilijkheden ondervinden in hun omgang met andere kinderen (en volwassenen) en om te voorkomen dat kinderen moeilijkheden gaan ondervinden. Er staan veel tips en opdrachten in over het oplossen van problemen, het omgaan met pesten, gevoelens, vriendschappen en hoe je kunt praten met andere mensen. Het boek is klassikaal inzetbaar voor groepen kinderen, en kan ook individueel door de ouder thuis gebruikt worden.

Doelgroep: ouders, leerkrachten en (rugzak)begeleiders op scholen.

Auteurs

Nathalie van Kordelaar

Drs. Nathalie van Kordelaar heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Amsterdam en heeft momenteel samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk; Incontext Orthopedagogen. Daarvoor heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis) onderwijs als leerkracht en remedial teacher en 3 jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Ze heeft ruime ervaring in de omgang en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen en/of leerproblemen als ook in de diagnostiek bij deze problematiek.