Onze pappa kreeg een ongeluk in zijn hoofd Bekijk groter

Onze pappa kreeg een ongeluk in zijn hoofd

Over de gevolgen van een herseninfarct

9789085605904

Verkrijgbaar

Wat overkomt een gezin wanneer een ouder op jonge leeftijd plotseling een beroerte krijgt? Het verhaal van Jasper opgetekend door zijn moeder. Een voorlichtingsboekje en een handreiking naar gezinnen in een soortgelijke situatie.

Meer details

5,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Wat overkomt een gezin wanneer een ouder op jonge leeftijd plotseling een beroerte krijgt? Jasper heeft het meegemaakt. Zijn vader kreeg een ernstig herseninfarct toen Jasper vijf jaar was en zijn zusjes vier en twee. Een ingrijpende periode van ziekenhuisopnames en klinische opname in een revalidatiecentrum volgde. Eén ding was duidelijk: de oude pap was er niet meer en zou ook niet terugkomen. De nieuwe pap was anders. Twee jaar na het herseninfarct lijkt het stof dat het infarct heeft doen opwaaien enigszins neer te dalen en wordt een beetje duidelijk hoe het nieuwe gezinsleven met de nieuwe pap er uit gaat zien.

Jaspers moeder schreef met Jasper het verhaal op, Jasper maakte de tekeningen erbij. Het resultaat is een voorlichtingsboekje en een handreiking naar andere gezinnen in een soortgelijke situatie. Geen één situatie is hetzelfde, hersenletsel is bij iedereen anders. Maar het boekje kan in verschillende situaties aanknopingspunten bieden. Een beroerte krijg je niet alleen, het treft ook de naasten van een patiënt en veroorzaakt hoe dan ook een breuk in de levenslijn.

Auteurs

Wieke van Dun