Dood is niet gewoon Bekijk groter

Dood is niet gewoon

over de dood van een ouder

9789085605324

Verkrijgbaar

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2002 - 2007, 3de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

'Papa geeft geen eskimokus meer. Niemand mag meer een eskimokus geven. Papa kijkt niet meer streng als ze in haar broek geplast heeft, dat is wel fijn. Nou hoeft ze nooit meer zuurkool te eten, want mama en Ruurd houden ook niet van zuurkool. Lekker puh!'
Ilse begint hard te huilen. Ze wil best zuurkool eten als papa maar terugkomt. Ze zal nooit meer mopperen als ze zuurkool eten.

Dood is niet gewoon is een therapeutisch verhaal voor kinderen van vier tot negen jaar. Het gaat over Ilse. Haar vader is plotseling overleden. Het is bedoeld voor kinderen die het overlijden van een betekenisvol iemand, met name een ouder, meemaken. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken wat het overlijden voor hun leeftijdsgenoten betekent. Het kan een hulpmiddel zijn, bijvoorbeeld in een basisschoolklas wanneer een van de kinderen een ouder verloren heeft, om een gesprek op gang te krijgen.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)