Pip Bekijk groter

Pip

over opgroeien met psychiatrisch gestoorde ouders

9789085605034

Verkrijgbaar

13,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Jaar van uitgave 2007, 2de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 36p.

Meer informatie

Pip speelt graag met haar broers en zus. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder, die plotseling zomaar verschrikkelijk boos kan worden. Pip denkt dat het haar schuld is. Maar is dat wel zo?

Pip is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die opgroeien met ouders met psychiatrische problematiek of die ermee te maken hebben. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Auteurs

Martine Delfos

Dr. Martine F. Delfos is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker in de psychologie en is tevens werkzaam in de praktijk als therapeut. Zij heeft langdurig ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, adolescenten en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme en eetstoornissen. Naast haar therapeutische praktijk verzorgt zij nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen die in directe relatie staan tot de maatschappelijke en wetenschappelijke werkelijkheid.
Website: www.mdelfos.nl

(Foto: Janneke de Jonge)