Ongehoord Bekijk groter

Ongehoord

Over kleine interacties wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn

9789462672888

Verkrijgbaar

In dit boek nemen theatermakers, schrijvers, kunstenaars, therapeuten en orthopedagogen de lezer mee in hun denken rond het thema ‘alternatieve vormen van communicatie’ en over wat ontmoeting en interactie betekent wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Ondanks de grote aandacht voor autobiografische verhalen wordt niet iedereen erkend als een competent verteller. Mensen die niet, moeilijk of anders spreken, om welke reden dan ook, krijgen weinig kans om in dialoog te gaan of om hun angsten, verlangens en noden te uiten. Hun expressievormen zijn meestal ‘ongehoord’. Omdat hun expressie en communicatie niet verloopt zoals verwacht én omdat hun stem letterlijk niet gehoord wordt. Maar wat gebeurt er indien we voorbij het louter gesproken woord gaan en inzetten op interactie en ontmoeting?
In dit boek nemen theatermakers, schrijvers, kunstenaars, therapeuten en orthopedagogen de lezer mee in hun denken rond het thema ‘alternatieve vormen van communicatie’ en over wat ontmoeting en interactie betekent wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn. De nadruk ligt niet zomaar op het representeren van persoonlijke verhalen, maar vooral op het tonen hoe we situaties en interacties kunnen creëren waarin verhalen kunnen ontstaan én gehoord worden.

Met bijdragen van onder anderen Mira Bryssinck, Alain Platel, Simon Allemeersch, Erik Thys, Ellen Vermeulen, Aagje Swinnen en Hugo Franssen.

Met bijhorende tentoonstelling in Museum Dr. Guislain in Gent.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Leni Van Goidsenhoven

Leni Van Goidsenhoven studeerde kunstwetenschappen en literatuurwetenschappen. Na haar studies werkte ze als assistent van Jan Hoet. Momenteel is ze actief in het project NeuroEpigenEthics aan de Universiteit Antwerpen.


Persartikels

Tertio (14/12/2022) - "Handicap als een kracht". Interview met de auteur - lezen